Σάββατο, Ιούλιος 27, 2024
Follow Us
Η ΔΕΥΑΝ ενημερώνει, συνεργάζεται και εξυπηρετεί, δεν "τρομοκρατεί"!

Προς αποφυγή παραπληροφόρησης και εσφαλμένης δημιουργίας εντυπώσεων κρίνουμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι η σημερινή διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν ουδέποτε προέβη σε διακοπή υδροδότησης σε οικίες.

Τα περιβόητα εξώδικα ήταν προσκλήσεις για ρύθμιση οφειλών και στάλθηκαν εξατομικευμένα σε οφειλέτες της επιχείρησης για ποσά άνω των 1.000,00 €, δηλαδή σε οφειλέτες που έχουν να πληρώσουν πάνω από 6 έτη λογαριασμό ύδρευσης. Σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις στάλθηκαν και σε οφειλέτες μικρότερων ποσών που αμελούν πληρωμές και οι οποίοι πράγματι προσήλθαν και ρύθμισαν τις οφειλές τους.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη δυσκολία της οικονομικής συγκυρίας που βιώνουμε όλοι και διαβεβαιώνουμε ότι κανένας συμπολίτης μας με οικονομική αδυναμία δεν πρόκειται να υποστεί διακοπή νερού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συστηματικοί κακοπληρωτές θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν ασυλίας εις βάρος των υπολοίπων που με συνέπεια ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια συνετισμού των χρόνιων οφειλετών, επιβαλλόμενη από τον νόμο, η οποία δεν ενδείκνυται ούτε για πολιτικές σκοπιμότητες,πολύ περισσότερο δε για δημιουργία κλίματος φόβου στους συμπολίτες μας.

Η ρύθμιση των οφειλών, στο μέτρο των εκάστοτε οικονομικών δυνατοτήτων, κρίνεται επιβεβλημένη για όλους προκειμένου να μην συσσωρεύονται χρέη.

Οι υπάλληλοι της επιχείρησης καθώς και η διοίκηση είμαστε στη διάθεση των συνδημοτών μας για κάθε διευκρίνηση.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ Νίκος Κουτσογιάννης