Τρίτη, Ιούλιος 16, 2024
Follow Us
Ο δήμαρχος Νάουσας για τα έργα που υλοποιεί η ΔΕΥΑΝ

Στα έργα και τις προσπάθειες που υλοποιούνται από την ΔΕΥΑΝ από την στιγμή που ανέλαβε την διοίκηση του δήμου Νάουσας ο ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Νάουσας στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Ο κ. Νίκος Κουτσογιάννης δήλωσε: Αυτή τη στιγμή υλοποιούνται μεγάλα έργα της ΔΕΥΑΝ, είμαστε από τη μία πολύ χαρούμενοι που δύο πολύ σημαντικά έργα, το ένα είναι η μονάδα πρωτοβάθμιας επεξεργασίας νερού που αφορούσε τις θολότητα του νερού και την οποία εντάξαμε εμείς το 2019 σε πρόγραμμα του υπουργείου, στο Φιλόδημος.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράψαμε εμείς, μετά από 4,5 χρόνια και επίσης στο ίδιο πλαίσιο ένα άλλο έργο ακόμη πολύ σημαντικό που φορά την πλήρη ανακατασκευή του βιολογικού σταθμού στην Στράντζα , δηλαδή την εγκατάσταση επεξεργαστής λυμάτων της Νάουσας, που αφορά την πόλη της Νάουσας και αυτό ένα έργο το οποίο εντάξαμε εμείς το 2019 και υπογράψαμε τη σύμβαση λίγες ημέρες πριν και θα προχωρήσει κι αυτό μαζί με έργα τα οποία ξεκινούνε για το αποθηκευτικό δίκτυο στο Γιαννακοχώρι και στη Μαρίνα τα έργα για την τοποθέτηση πιο ψηφιακών μετρητών, προκειμένου αντιμετωπιστεί να τεράστιο ζήτημα, που αφορά στην αλόγιστη στη χρήση νερού και το οποίο θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Σε αυτό δεν το κομμάτι σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πατρών ετοιμαζόμαστε να υπογράψουν προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση μίας μελέτης που αφορά την διαχείριση και την αξιοποίηση των υδατικών πόρων του δήμου μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να προλάβουμε καταστάσεις οι οποίες έρχονται και θα τις αντιμετωπίσουμε στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής και με αυτό τον τρόπο με αυτή την συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό του πανεπιστημίου Πατρών θα δώσουμε λύσεις στο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων.

Πρόθεση μας είναι μην καλύπτει απλώς τον δήμο της Νάουσας αλλά μπορεί να καλύψει και όμορους δήμους και περιοχές. Ταυτόχρονα η δημοτική επιχείρηση στο πλαίσιο αυτό και στις δεσμεύσεις της προεκλογικής περιόδου για συγκεκριμένες παρεμβάσεις και έργα, έχει ήδη αναθέσει ένα από τα σημαντικότερα έργα, που είναι η κατασκευή του νέου αγωγού μεταφοράς νερού προς την Στενήμαχο και τα Μονόσπιτα.

Ένα έργο λοιπόν το οποίο θα έρθει να αντικαταστήσει τα αντιλιοστάσια που με αυτή την στιγμή υδρεύονται οι δυο οικισμοί και πλέον θα υδρεύονται βαρυτικά με νερό το οποίο θα έρχεται από τις πηγές του Αγίου Νικολάου.