Τρίτη, Ιούλιος 16, 2024
Follow Us
Καταδικάστηκε σε 3 μήνες με αναστολή ο δήμαρχος Νάουσας για την υπόθεση με το αναψυκτήριο από το Εφετείο Θεσσαλονίκης

Σε φυλάκιση 3 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε εκ νέου από το από το Εφετείο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης.

Κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος για υπόθεση μίσθωσης του αναψυκτηρίου «Κιόσκι» κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του στο τιμόνι του δήμου Νάουσας, την περίοδο 2014-2019.

Μάλιστα, είχε τεθεί σε αργία μετά την προηγούμενη καταδίκη του (φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουτσογιάννης είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημα αναίρεσης που κατέθεσε επί της προηγούμενης καταδικαστικής σε βάρος του απόφασης από το Εφετείο Θεσσαλονίκης και για αυτό επανήλθε στα καθήκοντά του.

Ο κ. Κουτσογιάννης στην απολογία του σήμερα χαρακτήρισε πολιτική τη δίωξη του και αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Πλέον, μετά τη νέα καταδικαστική σε βάρος του απόφαση, μένει να φανεί αν θα τεθεί εκ νέου σε αργία με νέα απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης

 Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Νάουσας έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης και στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να τον θέσει σε αργία, υποστηρίζοντας ότι από την υπόθεση μίσθωσης του αναψυκτηρίου αφενός δεν προκύπτει οικονομική ζημία για τον δήμο και αφετέρου δεν υπήρχε δόλος.

πηγή:voria.gr