Τετάρτη, Ιούλιος 17, 2024
Follow Us
Ένας κατάφυτος μικρός παράδεισος στην άκρη της Νάουσας

Έναν κατάφυτο κρυφό παράδεισο στην άκρη της πόλης ανακάλυψε πρόσφατα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Γρηγόρης Σαμαράς.

Πρόκειται για μια έκταση, που ανήκει στον δήμο και, δεκαετίες τώρα, ήταν ξεχασμένη ανάμεσα σε οικόπεδα και κατοικίες. Στα ψηλά της πόλης της Νάουσας, χωμένη κάπου στην οδό Ζ. Καραδήμου.

Τα στενά ανηφορικά δρομάκια της περιοχής, που, ίσως, τα γνωρίζουν μόνο οι περίοικοι και οι ταχυδρόμοι, σε οδηγούν σε έναν πανέμορφο κήπο με οργιώδη βλάστηση και χωματόδρομους. Εκεί δεν φτάνει ο θόρυβος της πόλης και η δημοτική αρχή θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα όμορφο πάρκο για ξεκούραση και περίπατο. Αυτή την άποψη εξέφρασε, άλλωστε, ο κ. Σαμαράς, που ανακάλυψε τον... δημοτικό παράδεισο!

Το τελευταίο διάστημα εκτελούνται εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού, σε καθημερινή βάση, σε όλον τον δήμο από συνεργεία του δήμου, υπό την εποπτεία του αντιδημάρχου. Ζητώντας, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς στοιχεία από την τεχνική υπηρεσία του δήμου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς περιοχών όπου γίνονται παρεμβάσεις, ανακάλυψε αυτή την όμορφη λωρίδα γης, που μπορεί εύκολα να αξιοποιηθεί ως κοινόχρηστος χώρος, αναβαθμίζοντας την περιοχή. Ο κ. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να το κάνει.

Είναι, πραγματικά, ένας όμορφος και ήσυχος «μυστικός κήπος» με δημοτικό φωτισμό, που θα βελτιώσει την εικόνα της περιοχής. Περιβαλλοντική αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής σε αστικές περιοχές είναι, άλλωστε, το ζητούμενο...