Τετάρτη, Ιούλιος 17, 2024
Follow Us
Κλιμακώνουν τον αγώνα με κάθοδο στην Αθήνα την Παρασκευή οι απολυμένοι της Νηματουργίας «Βαρβαρέσος»

Κλιμάκωση του αγώνα τους με κάθοδο στην Αθήνα την Παρασκευή 24 Μάη

αποφάσισαν οι απολυμένοι της Νηματουργίας «Βαρβαρέσος» στη Νάουσα στη διάρκεια μαχητικής κινητοποίησης-συνέλευσης που πραγματοποίησαν το απόγευμα μπροστά στην πύλη του εργοστασίου, όπου έδωσαν και συνέντευξη Τύπου.

Την Παρασκευή στις 10 π.μ. θα βρεθούν έξω από τα γραφεία της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), προκειμένου να διεκδικήσουν την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 4.000 ευρώ για να μπορέσουν να καλύψουν άμεσες τρέχουσες πάγιες ανάγκες, καθώς απολύθηκαν χωρίς να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις που τους οφείλει η εργοδοσία.

Οι εργαζόμενοι επιπλέον διεκδικούν:

Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους που φτάνουν τα 7 εκ. ευρώ.

Να μη μείνει κανένα σπίτι άνεργου χωρίς ρεύμα, νερό, να παγώσουν οι λογαριασμοί και να μην πλειστηριαστεί κανένα σπίτι.

Να θεωρηθεί ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας και να παρθούν μέτρα προστασίας για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

Να ενταχθούν οι απολυμένοι σε προγράμματα εργασίας, με πλήρη δικαιώματα.

Να βγουν στη σύνταξη με πλήρεις αποδοχές οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρωμένα 10.500 ένσημα.

Να μη χαθεί κανένα εργασιακό δικαίωμα και καμία θέση εργασίας σε περίπτωση που έρθει κάποιος επενδυτής και επιδιώξει πονηρά να ανοίξει το εργοστάσιο «καθαρό» από τους εργαζόμενους.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Παναγιώτης Κουτσουπιάς, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, χαρακτήρισε «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» τα όσα είπε ο υφυπουργός Εργασίας, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη. «Μας πληροφόρησε πως θα κάνουμε διακανονισμούς στα χρέη που δημιουργήθηκαν από την απληρωσιά χρόνια τώρα που ακολουθεί η εταιρεία και τίποτα δεν είπε για τη στήριξη των εργαζομένων», ανέφερε.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην περιμένουν από κανέναν να δώσει λύση στα προβλήματά τους αν δεν απαιτήσουν αγωνιστικά τη δικαίωση των αιτημάτων τους και πρόσθεσε: «Η πίεση που θα ασκήσουμε είναι με τη συμμετοχή μας και προεκλογικά θα μετρήσει ακόμα περισσότερο».

Κατήγγειλε την πολιτική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που υλοποιούν τις κατευθύνσεις της για το γεγονός ότι ρήμαξε την πόλη της Νάουσας και εξαφάνισε τους 4.500 κλωστοϋφαντουργούς. Η πολιτική της ΕΕ καθόρισε και καθορίζει ποιοι κλάδοι της οικονομίας θα αναπτυχθούν σε κάθε κράτος-μέλος της, πάντα με κριτήριο το μέγιστο κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

Εκεί μπροστά από την πύλη του εργοστασίου του «Βαρβαρέσου», οι απολυμένοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τους εργαζόμενους του «ΑΒΑΞ» που δίνουν έναν σκληρό αγώνα για να υπογράψουν ΣΣΕ για καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας, αλλά και στους εργαζόμενους της «ΛΑΡΚΟ» που δίνουν έναν πολύχρονο αγώνα για να κρατηθούν στον τόπο τους αυτοί και τα παιδιά τους και να ανοίξει ξανά το εργοστάσιο που τόσο ανάγκη έχει η χώρα.

πηγή:902.gr