Δευτέρα, Απρίλιος 22, 2024
Follow Us
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα επί πληρωμή χειρουργεία από το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας  το απόγευμα της Τετάρτης

Με την πραγματοποίηση των πρώτων απογευματινών χειρουργείων στο νοσοκομείο της πόλης μας πριν λίγες μέρες  η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιώντας το νομοσχέδιο-τερατούργημα της , απογειώνει την  επιχειρηματική λειτουργία και  ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Όλα αυτά συμβαίνουν

τη στιγμή που οι μισθοί των εργαζομένων δεν φτάνουν για να βγει ο μήνας.

Τη στιγμή που η ακρίβεια έχει φτάσει στον ουρανό

Που οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι έχουν χάσει δώρα και επιδόματα.

Που οι βιοπαλαιστές αγρότες στενάζουν από το  υψηλό κόστος παραγωγής.

Που οι αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες  δεν μπορούν να καλύψουν ούτε την ασφάλιση τους.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι, οι αγρότες , οι αυτοαπασχολούμενοι πληρώνουμε δυσβάσταχτους φόρους που αναλογούν  στο 95% , ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν τις προκλητικές φοροαπαλλαγές και τα εκατομμύρια του Ταμείου ανάκαμψης για τα κέρδη τους.

Αποτελεί πρόκληση και αποστροφή το γεγονός να καλούμαστε να πληρώνουμε για απογευματινά χειρουργεία και ιατρεία τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ , συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων , δίνει 7 δις για τις Νατοϊκές δαπάνες του πολέμου και της εμπλοκής της χώρα μας στη σφαγή των λαών.

Οι ψεύτικες φιέστες του υπουργού Γεωργιάδη και η ικανοποίηση της  διοίκησης του νοσοκομείου της πόλης , προκαλούν αγανάκτηση στο λαό της Νάουσας.

Σε όλους αυτούς που πίνουν νερό στο όνομα της ιδιωτικοποίησης της Υγείας ρωτάμε :Αν ένας εργαζόμενος , ένας αγρότης , ένας αυτοαπασχολούμενος δεν έχει να πληρώσει τότε ποια θα είναι η τύχη του ;

Στην πρόκληση και υποβάθμιση της ζωής μας απαντάμε με οργανωμένη αντεπίθεση. Δεν θα γυρίσουμε στον 20ο αιώνα για τα κέρδη τους!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με τους συναδέλφους μας υγειονομικούς .

Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς γιατρών και υγειονομικών.

Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας και ένταξη στα ΒΑΕ των υγειονομικών.

Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Να σταματήσουν τα απογευματινά  « επί πληρωμή» χειρουργεία στη πόλη μας και παντού.