Τρίτη, Σεπτέμβριος 03, 2024
Follow Us
Ολοκληρώθηκε από την ΔΕΥΑΝ το έργο των εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης και προχωράει με γοργούς ρυθμούς ο Βιολογικός του κάμπου

Το έργο της κατασκευής ΚΑΑ οικισμών Κοπανού, Επισκοπής, Χαρίεσσας και Αγγελοχωρίου – Πολυπλατάνου, με προϋπολογισμό 5.499.492,85 €.

Αφορά την κατασκευή 18,4 km ΚΑΑ (τόσο βαρυτικών όσο και καταθλιπτικών) μεταφοράς λυμάτων στην κοινή ΕΕΛ από τους οικισμούς Κοπανού, Επισκοπής, Χαρίεσσας και Αγγελοχωρίου – Πολυπλατάνου και των Α/Σ λυμάτων Αγγελοχωρίου (κύριου και υποστηρικτικού). 

Το έργο ολοκληρώθηκε 22/09/2023 και είναι προς παραλαβή.

Όσον αφορά το έργο Μελέτη – Κατασκευή κοινής ΕΕΛ των οικισμών Κοπανού, Επισκοπής, Χαρίεσσας και Αγγελοχωρίου  –  Πολυπλατάνου,  με προϋπολογισμό 3.266.045,19 €, προχωράει με γοργούς ρυθμούς.

Το έργο αφορά στην Μελέτη και την Κατασκευή κοινής Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) των οικισμών Κοπανού, Επισκοπής, Χαρίεσσας και Αγγελοχωρίου – Πολυπλατάνου, με προϋπολογισμό 3.266.045,19 €, δυναμικότητας 9.273 ισοδύναμων κατοίκων.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε, δημοπρατήθηκε 27/11/20218 και συμβασιοποιήθηκε 23/12/2020.  

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γιώργος Τασιώνας επισημαίνει ότι «η κατασκευή του Βιολογικού στον κάμπο του Δήμου Νάουσας είναι πολύ σημαντικό έργο και θα αλλάξει την ποιότητα ζωής των κατοίκων».  

Να υπενθυμίσουμε και το νέο έργο  με τίτλο «Έργο αποχέτευσης οικισμών Γιαννακοχωρίου – Μαρίνας Δήμου Νάουσας», ποσού 8.016.129,0€ (πλέον ΦΠΑ).

Τα λύματα και από αυτές τις Κοινότητες θα καταλήγουν στον νέο Βιολογικό σταθμό που ετοιμάζεται στον κάμπο του Δήμου μας.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή νέου δικτύου αποχέτευσης αποτελούμενο από τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών και από τους εξωτερικούς συλλεκτήριους αγωγούς μεταφοράς ακαθάρτων προς τις εγκαταστάσεις ΕΕΛ. 

Το έργο χρηματοδοτήθηκε, δημοπρατήθηκε την 27/09/2023 και βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης

Τέλος να επισημανθεί ότι και για τις κοινότητες Λευκαδίων, Μονοσπίτων, Άνω και Παλαιού Ζερβοχωρίου και Πολλών Νερών έχουν ολοκληρωθεί μελέτες για την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης που θα καταλήγουν επίσης στο νέο Βιολογικό σταθμό.