Τρίτη, Σεπτέμβριος 03, 2024
Follow Us
Εκδόθηκε το βιβλίο για την καλλιέργεια της ροδακινιάς

Εκδόθηκε το βιβλίο της Ροδακινιάς στην αγγλική γλώσσα από τον εκδοτικό οίκο CABI Publishers με επικεφαλή εκδότη το Δρ. Μαγγανάρη και συνεκδότες τον Καθηγητή Guglielmo Costa (Πανεπιστήμιο της Μπολόνια) και τον Καθηγητή Carlos Crisosto (Πανεπιστήμιο του Davis, California)

Το βιβλίο απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς, ερευνητές, φοιτητές καθώς και σε γεωπόνους που παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και είναι διαθέσιμο τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του εκδοτικού οίκου και της πλατφόρμας Amazon

CABI: https://www.cabidigitallibrary.org/doi/book/10.1079/9781789248456.0000

Amazon: https://www.amazon.com/Peach-Crop-Production-Science-Horticulture/dp/1789248434

Το βιβλίο απαρτίζεται από 15 κεφάλαια στα οποία συμμετείχαν 40 ακαδημαϊκοί  με κυριότερες χώρες προέλευσης τις Η.Π.Α., την Ιταλία, τη Ισπανία και την Ελλάδα  (Γ. Μαγγανάρης, Ι. Μηνάς, Ν. Παπαδόπουλος, Π. Δρογούδη, Π. Μυλωνάς).

Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη καλλιέργεια της ροδακινιάς

Συγγραφείς: Manganaris, Sansavini, Gradziel, Bassi, Crisosto

Κεφάλαιο 2: Συστήματα διαμόρφωσης και τρόποι κλαδεύματος  

Συγγραφείς: Iglesias, Reighard, Lang

Κεφάλαιο 3: Υποκείμενα ροδακινιάς

Minas, Moreno, Anthony, Pieper, Reighard

Κεφάλαιο 4: Ποικιλίες ροδακινιάς

Συγγραφείς: Bassi, Cirilli, Foschi, Iglesias, Giovannini, Badenes, Gasic

Κεφάλαιο 5: Άρδευση και διαχείριση νερού

Συγγραφείς: Morandi, Xiloyannis, Dichio

Κεφάλαιο 6: Λίπανση και διαχείριση θρεπτικών αναγκών

Συγγραφείς: Melgar, Dichio, Xiloyannis

Κεφάλαιο7: Αραίωμα καρπών

Συγγραφείς: Costa, Botton, Crisosto

Κεφάλαιο 8: Αύξηση, ανάπτυξη και ωρίμανση καρπού

Συγγραφείς: Tonutti, Bonghi, Drincovich, Trainotti

Κεφάλαιο 9: Μη καταστροφικός τρόπος αξιολόγησης της ποιότητας του καρπού

Συγγραφείς: Minas, Anthony, Drogoudi, Costa

Κεφάλαιο 10: Η εφοδιαστική αλυσίδα και τρόποι διαχείρισης των φυσιολογικών διαταραχών

Συγγραφείς: Manganaris, Vicente, Echeverria, Crisosto

Κεφάλαιο 11: Ποιότητα καρπού ροδακινιάς: συστατικά, σύνθεση και διατροφική αξία Συγγραφείς: Reig, Cisneros-Zevallos, Costa, Crisosto

Κεφάλαιο 12: Προσυλλεκτικές ασθένειες ροδακινιάς: βιολογία, επιδημιολογία και διαχείριση

Συγγραφείς: Adaskaveg, Schnabel, Ritchie, Förster

Κεφάλαιο 13: Μετασυλλεκτικές ασθένειες ροδακινιάς και τρόποι διαχείρισης

Συγγραφείς: Adaskaveg, Förster

Κεφάλαιο14: Διαχείριση εντομολογικών εχθρών

Συγγραφείς: Papadopoulos, Blaauw, Milonas, Nielsen

Κεφάλαιο 15: Η βιομηχανία κονσερβοποιήσιμων ροδάκινων

Συγγραφείς: Manganaris, Gradziel, Christofi, Crisosto