Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Νάουσας διδάσκουν  την έννοια της «αποταμίευσης» στους λιλιπούτειους μαθητές του παιδικού σταθμού ¨Χρυσαλιφούρφουρο¨

‘Γιατί αποταμίευση δεν είναι νομίσματα που κάνουν κλίνκγι κλίνγκι σε έναν κουμπαρά.

Είναι η δύναμη που μας δίνει ο χρόνος να πετύχουμε πράγματα μεγαλύτερα από εμάς που φαντάζουν ακατόρθωτα, κάνοντας κάθε μέρα κι από κάτι μικρό.’

Με αφορμή το βιβλίο  ΄Αν κάθε μέρα…΄ του Αντώνη Παπαθεοδούλου, την Πέμπτη 4 Μαΐου  πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Β΄ τάξης του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του ΕΠΑΛ Νάουσας στον Παιδικό Σταθμό ¨Χρυσαλιφούρφουρο¨.

Οι μαθητές, μικροί και μεγάλοι,  διέδρασαν, με τον πιο αναπάντεχα υπέροχο τρόπο, μοιραζόμενοι λόγια και εικόνες σχετικά με την «αποταμίευση»,  από μια πιο ουσιαστική και απρόσμενη οπτική, χωρίς να ακουμπήσουν καθόλου την έννοια του χρήματος.

Το βιβλίο μιλάει για την αποταμίευση από μια διαφορετική, ευρύτερη οπτική, γιατί η αποταμίευση δεν είναι μόνο ο κουμπαράς των παιδιών που γεμίζει νομίσματα. Είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουν πως για να πετύχουν κάτι μεγάλο, αρκεί να κάνουν κάθε μέρα κάτι μικρό, να δοκιμάσουν να είναι συνεπή και να μάθουν να σκέφτονται αισιόδοξα το μέλλον.

Στο τέλος της δράσης οι μικροί μαθητές βγήκαν  στο περβάζι, που υπάρχει έξω από το σχολείο τους, και φύτεψαν  λουλούδια που πρόσφεραν οι "μεγάλοι" μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου.

Έτσι φυτεύοντας το κάθε Χρυσαλιφουρφουράκι το δικό του λουλούδι δημιουργήθηκε ένας πανέμορφος, πολύχρωμος κήπος! 

                Η αλληλεπίδραση των μαθητών …. απερίγραπτα όμορφη & τρυφερή! 

Υπεύθυνες της δράσης οι εκπαιδευτικοί Ελένη Σιανόλα, Ιωάννα Περτσιούνη και Γεωργία Μάραντη.