Τρίτη, Απρίλιος 23, 2024
Follow Us
Θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο ο απαρχαιωμένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός και η συμπεριφορά-Τι απάντησε ο δήμαρχος Νάουσας

Για  απαρχαιωμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό στον δήμο, που δεν μπορεί να συνεργαστεί με τα σύγχρονα συστήματα, έκανε λόγο ο κ. Άγγελος Λακηνάνος, στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022.

touste

Αυτό, όπως σημείωσε, έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται υπάλληλοι και δημότες. Ανέφερε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά το σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων ΙΡΙΔΑ, υποστηρίζοντας πως με μέρος του κόστους αγοράς των νέων ηλεκτρικών ποδηλάτων θα μπορούσε ο Δήμος ν’ ανανεώσει τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του.

«Οι πολίτες ταλαιπωρούνται καθημερινά από τον τρόπο λειτουργίας των υπαλλήλων του δήμου», τόνισε ο κ. Σταύρος Τσέλιος, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά τους. Ανέφερε, μάλιστα, πως έβαλε μέσο για να πάρει ένα πιστοποιητικό κι εξέφρασε την απορία του για τη χρησιμότητα της πιστοποίησης των υπηρεσιών με ISO, η οποία στοιχίζει στον Δήμο 8.000 ευρώ.

 «Είμαστε στον σωστό δρόμο», του απάντησε ο Δήμαρχος κ. Νικόλας Καρανικόλας. «Βασική μας στόχευση είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών», τόνισε. Αναφερόμενος στο σύστημα  ΙΡΙΔΑ, παραδέχτηκε ότι η ψηφιακή μετάβαση, τα ηλεκτρονικά συστήματα, ο σέρβερ, οι ιοί, η καλωδίωση κ.ά. δημιουργούν προβλήματα. «Η ψηφιακή λειτουργία διαμορφώνει και συμπεριφορές», είπε χαρακτηριστικά. «Προσπαθούμε να καλύψουμε τις αδυναμίες της διοίκησης. Και βάζουμε προτεραιότητες. Δεν μπορούμε να κάνουμε συμφωνική ορχήστρα όταν δεν έχουμε τα κατάλληλα όργανα. Στόχος μας να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες και τις υποδομές. Σήμερα δουλεύουμε με αυτά που διαθέτουμε», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Δήμαρχος κ. Καρανικόλας μίλησε και για τη σοβαρή δουλειά που γίνεται ώστε ν’ αποκτήσει ο Δήμος Νάουσας σύγχρονο, σοβαρό, ψηφιακό σύστημα της ακίνητης περιουσίας.

gona