Τρίτη, Μαϊος 07, 2024
Follow Us
Η πολιτιστική πολιτική και οι οφειλές των συλλόγων στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Νάουσας

ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 

mpana

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αίτημα της ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ «ΝΑΟΥΣΑ» ν’ αποπληρώσει άμεσα οφειλές της προς τον Δήμο ύψους 18.000 ευρώ (από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι σήμερα), προκειμένου να απαλλαγεί από προσαυξήσεις 1.800 ευρώ. Εντωμεταξύ, αναμένεται δικαστική απόφαση για παλιές οφειλές της.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Ο Δήμος μας θα συμμετάσχει (ως εταίρος) στις εργασίες του ευρωπαϊκού πολιτιστικού προγράμματος «INTERREGEUROPECult-CreaTE», που θα πραγματοποιηθούν στην Πολωνία. Θα τον εκπροσωπήσει ο υπάλληλος κ. Δημήτρης Πάζος και η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δαπάνη μετακίνησής του (1.792 ευρώ). Μειοψήφησε ο κ. Λακηνάνος, που υποστήριξε ότι «αυτό το πρόγραμμα δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον πολιτισμό». 

Επίσης, σε ό,τι αφορά την τοπική πολιτιστική πολιτική, η κα. Μπαλτατζίδου ανακοίνωσε τη συνέχιση των κινηματογραφικών προβολών στο κλειστό δημοτικό θέατρο και τον χειμώνα. Η Πρόεδρος είχε ενημερώσει τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής τον περασμένο Ιούλιο ότι το χειμερινό Δημοτικό Θέατρο έχει αποκτήσει άδεια δημόσιας προβολής. 

Εγκρίθηκε, τέλος, η δαπάνη προμήθειας μοκέτας και πατώματος laminate για αίθουσες διδασκαλίας του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας «Εστία Μοσυών» (3.800 ευρώ). 

Καταρτίστηκαν οι όροι, εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και συγκροτήθηκε η επιτροπή για τον διαγωνισμό του έργου «Δημιουργία “ιστορικής διαδρομής” στην Ηρωική πόλη της Νάουσας», που είναι ενταγμένο στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με προϋπολογισμό 230.764 ευρώ (με Φ.Π.Α. 24%). 

Ο κ. Λακηνάνος παρατήρησε ότι τα χρήματα αυτού του προγράμματος προέρχονται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», που αφορά έργα καθημερινότητας. Πέρασαν, όμως, όπως σημείωσε, στον πολιτισμό για να δείξει το κράτος ότι ενδιαφέρεται και γι’ αυτόν τον τομέα. 

Ο κ. Γιώργος Τασιώνας υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά δεν έχουν χαθεί από τον «Φιλόδημο», αλλά αποτελούν χρηματοδότηση – γέφυρα για την επιτάχυνση κι άλλων αναπτυξιακών παρεμβάσεων. 

Ο κ. Λακηνάνος παρατήρησε, επίσης, ότι από την «ιστορική διαδρομή» απουσιάζουν οι κοινότητες. Η κα. Μπαλτατζίδου διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο την πόλη της Νάουσας. 

hapar