Τρίτη, Μαϊος 07, 2024
Follow Us
Η έκθεση πεπραγμένων της Οικονομικής Επιτροπής και ο απολογισμός του 2021 του δήμου Νάουσας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ: ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 

nana

«Πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε στο καθήκον μας». Αυτό τόνισε η (εκ νέου) ΑντιδήμαρχοςΔιοικητικών - Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας και ΚΕΠ κα. Δώρα Μπαλτατζίδου, παρουσιάζοντας, το μεσημέρι της Τρίτης, 6 του μηνός, την έκθεση πεπραγμένων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νάουσας, στην οποία προεδρεύει. Η κα. Μπαλτατζίδου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, τα μέλη της επιτροπής και τους συνεργάτες της, υπογραμμίζοντας πως «λειτουργήσαμε με πνεύμα συναίνεσης, που αποτυπώνεται στις αποφάσεις». 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021 

Στην ίδια συνεδρίαση ψηφίστηκε ο απολογισμός εσόδων – εξόδων του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας έτους 2021. Ο Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Αθανάσιος Κόφκελης απάντησε σε ερωτήσεις των κυρίων Σταύρου Τσέλιου και Άγγελου Λακηνάνου σχετικά με το ενεργειακό κόστος και την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Όπως ανέφερε ο κ. Κόφκελης, το ενεργειακό κόστος αυξήθηκε κατά 70% (το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022), που καλύφθηκε από έκτακτη ενίσχυση των ΚΑΠ. 

Ο κ. Λακηνάνος καταψήφισε τον απολογισμό, κάνοντας λόγο για λιγοστές επιχορηγήσεις, ανεπαρκείς ΚΑΠ, συστηματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση προς την τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση, επέκταση της εργολαβίας και πρακτική κατάργηση της αυτεπιστασίας. Προέβλεψε την αναγκαστική αύξηση των ανταποδοτικών τελών κι ευχήθηκε «κάποια στιγμή να συνταχθεί λαϊκός προϋπολογισμός» και οι δημοτικές αρχές να καταγγείλουν τις κυβερνητικές πρακτικές, «που εξαθλιώνουν τον λαό χρηματοδοτώντας το μεγάλο κεφάλαιο». 

nago