Τετάρτη, Σεπτέμβριος 11, 2024
Follow Us
Η Νάουσα τιμά τον πολιούχο της Όσιο Θεοφάνη

Τον πολιούχο της Όσιο Θεοφάνη τιμά η Νάουσα, με τη δέουσα θρησκευτική ευλάβεια και λαμπρότητα.

depar

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022, παραμονή της γιορτής, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (ώρα 7 μ.μ.) και θ’ ακολουθήσει Λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Οσίου, η οποία φυλάσσεται στον Ιερό Ναό. 

Ανήμερα της γιορτής, την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (7 π.μ.) και στις 7 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός και Παράκλησις του Οσίου. 

Η μνήμη του Οσίου Θεοφάνους θα τιμηθεί και στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βερμίου, όπου θα τελεσθούν στο ύπαιθρο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός (την Πέμπτη 18 του μηνός στις 6 μ.μ.) και Λιτή, Ώρες και Θεία Λειτουργία (την Παρασκευή 19 του μηνός στις 7.30 π.μ.). Στο τέλος των Ακολουθιών θα παρατεθεί κέρασμα. 

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας, προς τιμήν του Πολιούχου Οσίου Θεοφάνους, διοργανώνει πολιτιστική εκδήλωση, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022 και ώρα 9 μ.μ. στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας «Μελίνα Μερκούρη» θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία με τον Φιλαρμονικό Σύλλογο Σκριπερού Κέρκυρας. 

Στην εκδήλωση θα συμπράξει μουσικά και η Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας με γνωστές μουσικές συνθέσεις από το ελληνικό και διεθνές κλασικό ρεπερτόριο. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

hana