Κυριακή, Σεπτέμβριος 01, 2024
Follow Us
Η ευκαιρία της Νάουσας να καθιερωθεί στο πολιτιστικό καλοκαίρι της χώρας

Πλούσιο το πολιτιστικό πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού στη Νάουσα, μετά από τρία – σχεδόν - χρόνια «κλεισούρας» λόγω πανδημίας. Αν και το ιικό φορτίο ανεβοκατεβαίνει, η δίψα του κόσμου για ποιοτικές εκδηλώσεις είναι μεγάλη.

mpatik

Το απέδειξαν, άλλωστε, οι πρόσφατες «Γιορτές Νερού» του Δήμου Νάουσας, καθώς και άλλες δράσεις, μουσικές, χορευτικές κ.ά. 

Το φεστιβάλ στο άλσος Αγίου Νικολάου επανήρθε ανανεωμένο, μετά από πολλά χρόνια, εντάσσοντας τη Νάουσα ξανά στο επίκεντρο των εκδηλώσεων στην περιοχή μας. Στόχος της δημοτικής αρχής να προβληθεί ο τόπος μας, να διατηρήσει, να επεκτείνει και, κυρίως, να αξιοποιήσει τη φήμη του ως προορισμός τεσσάρων εποχών.   

Αυτό που έγινε φέτος, με πολύ μεγάλο κόπο, είναι σημαντικό. Ακούγεται η Νάουσα, προβάλλονται οι ομορφιές της και βοηθείται η τοπική αγορά. Χρειάζεται, πάντως, σοβαρός προγραμματισμός, με πολλή μεγάλη προσοχή στα επόμενα βήματα, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της πόλης. Για να μπορέσουν οι επισκέπτες μας να γνωρίσουν καλύτερα τη Νάουσα και την κουλτούρα της και ν’ απολαύσουν την πατροπαράδοτη φιλοξενία της.  

Στόχος όλων είναι να βοηθηθεί η τοπική αγορά και, παράλληλα, να προβληθεί η περιοχή μας. Ο κόσμος απόλαυσε τις εκδηλώσεις (μακάρι να ήταν περισσότερες, αλλά, σίγουρα, ακολουθούν κι άλλες, παρότι καραδοκεί ο… κορονοϊος και οι μεταλλάξεις του) και φαίνεται πως η συνεργασία αποδίδει καρπούς και οι ιδέες μας έχουν απήχηση. Ο κόσμος διψάει για τέτοιες δράσεις. Διψάει για εκδηλώσεις, θέλει να διασκεδάσει. Ας τον καλέσουμε για να τον υποδεχτούμε και, κυρίως, τους νέους. Αυτούς που θέλουμε να κρατήσουμε κι αυτούς που θέλουμε να μας επισκεφτούν, να αγκαλιάσουν την περιοχή μας και να συμβάλουν στην ανάπτυξή της.  

lina