Κυριακή, Μαϊος 19, 2024
Follow Us
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η 10η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου-Τι ειπώθηκε στην Οικονομική Επιτροπή

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η 10η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, που αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 dotik

Ο κ. Λακηνάνος, που «έριξε λευκό», υποστήριξε πως η πολιτεία φορτώνει τους Δήμους με υποχρεώσεις, τα κόστη των οποίων δεν μπορούν να αποπληρώσουν. Έκανε λόγο για «πεταμένα λεφτά», που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου, όπως το ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο υπαλλήλων, τα ISO κι άλλα συστήματα και υπηρεσίες που θα έπρεπε, όπως είπε, να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.  

Ο κ. Τσέλιος προέβλεψε ότι η αναμόρφωση δεν θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και καταψήφισε την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής. Ζήτησε να ενημερωθεί για την ψηφιακή στρατηγική του Δήμου, που πρότεινε η Γενική Γραμματέας του και εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στη μείωση του κονδυλίου επιχορηγήσεων στους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. 

Σε ό,τι αφορά την καθαριότητα των δημοτικών κτιρίων, ο κ. Λακηνάνος διαφώνησε με την ανάθεση της υπηρεσίας σε εργολάβο, η οποία θα στοιχίσει στον Δήμο 139.838,36 ευρώ. Εξέφρασε τον κίνδυνο εκχώρησης και άλλων δημοτικών υπηρεσιών σε εργολάβους, που, όπως τόνισε, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις εργασιακές σχέσεις και καταψήφισε την πρόταση. Υπέρ της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στον Δήμο τάχθηκε ο κ. Τσέλιος, ο οποίος, όμως, ενέκρινε την εργολαβία. Πρότεινε, επίσης, να διεκδικήσει ο Δήμος μόνιμη χρηματοδότηση για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων ζώων. 

napar