Τετάρτη, Σεπτέμβριος 04, 2024
Follow Us
Προσλήψεις προσωπικού μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την απασχόληση μακροχρονίων ανέργων 56-67 ετών από το δήμο Νάουσας

Προσωπικό για τις υπηρεσίες του, μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την απασχόληση μακροχρονίων ανέργων 56-67 ετών, θα προσλάβει ο Δήμος Νάουσας. Αυτό αποφάσισε το μεσημέρι της Τετάρτης η Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε στο Δημαρχείο. 

mpakar

Το θέμα αυτό έθεσε, προ ημερησίας διάταξης, η Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Ανάπτυξης, κ. Δώρα Μπαλτατζίδου, σημειώνοντας πως ο Δήμος έχει ανάγκη αυτό το προσωπικό κι εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εγκριθούν οι νέες θέσεις, αφού, προηγουμένως, υποβάλλει το αίτημα εμπρόθεσμα στον ΟΑΕΔ. Πιο συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 2 εργάτες ΥΕ γενικών καθηκόντων στη Δασική Υπηρεσία (για το ΔΑΚ), 5 τεχνίτες οικοδόμοι στην Τεχνική Υπηρεσία, ένας υπάλληλος ΠΕ ή ΤΕ στην Οικονομική Υπηρεσία και 2 εργάτες στην Υπηρεσία Καθαριότητας (χειριστής εκσκαφέων και εργάτης νεκροταφείου). 

Ο κ. Άγγελος Λακηνάνος παρατήρησε ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στον Δήμο και πρέπει να καλυφθούν με μόνιμες θέσεις. Χαρακτήρισε «κοροϊδία» τα προγράμματα για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης μη μόνιμου χαρακτήρα, που θέτουν τους εργαζόμενους σε ομηρία και τόνισε την ανάγκη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Ωστόσο, ενέκρινε την πρόσληψη του νέου προσωπικού, «για να λειτουργήσει ο Δήμος», όπως είπε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε, πάντως, πως ο Δήμος πρέπει να ζητήσει αύξηση των ΚΑΠ και να διαμαρτυρηθεί για την «αποστέωση των Δημοτικών Υπηρεσιών». Μαζί του συμφώνησαν ο κ. Σταύρος Τσέλιος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Παύλος Αδαμίδης, ο οποίος επισήμανε τη φιλότιμη και ποιοτική δουλειά των εργαζομένων στα προγράμματα αυτά.

Υπογράμμισε, μάλιστα, την προθυμία του εργατικού δυναμικού, πέραν των καθηκόντων του, στις εργασίες αποκατάστασης του κλειστού γυμναστηρίου, που είναι σε εξέλιξη. «Θα μείνετε άφωνοι με την πρόοδο του έργου», είπε και πρόσθεσε ότι ο Δήμος, με το προσωπικό αυτό, εξοικονόμησε σημαντικούς πόρους, που αγγίζουν τις 150.000 ευρώ. 

parbe