Σάββατο, Απρίλιος 20, 2024
Follow Us
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διεξαγωγή του 18ου Δρόμου Θυσίας, στην πόλη της Νάουσας

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

dodo

Α. Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 52§2 Ν.2696/99 "Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.", όπως
τροποποιήθηκε και ισχύει,
2. Τη σχετική προκήρυξη του αγώνα δρόμου με την ονομασία «18ος Δρόμος Θυσίας»,
3. Το υπ’ αριθ. 6689 από 20-05-2022 έγγραφο του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας,
4. Την υπ’ αριθ. 4843/22/1056227 από 20-05-2022 Αναφορά - Πρόταση Α.Τ. Νάουσας, με
την οποία συνηγορεί για την έκδοση της παρούσης
και
Β. Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των
τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, κατά τη διεξαγωγή του 18ου
ιστορικού και επετειακού Δρόμου Θυσίας, στην πόλη της Νάουσας,
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Άρθρο 1ο
Α. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων, στις οδούς από όπου θα διέρχονται οι δρομείς κατά τη διάρκεια των τριών (3) διαδρομών των 1.000μ., 6.000μ. και 9.000μ., ως εξής: Μ. Αλεξάνδρου (χώρος εκκίνησης και τερματισμού), Βύρωνος, Χρ. Περδικάρη, Αγίου Νικολάου από τη συμβολή της με την οδό Απολλωνιάδως έως τη συμβολή της με την οδό Ηρωίδων, Ηρωίδων, Στουμπάνων, Σεφέρη, Σπ. Λαναρά, Χαϊδευτού, Μαρκοβίτη, Χρ. Περδικάρη, Σοφρωνίου και Αγίου Νικολάου από τη συμβολή της με την οδό Απολλωνιάδος έως τη συμβολή της με την οδό Ηρωίδων.
Β. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην οδό Σπηλαίου, στο ρεύμα κίνησης από τον Κόμβο Εσπερίδων προς τον Αγ. Νικόλαο Νάουσας. Ανωτέρω οχήματα θα εκτρέπονται μέσω των οδών Ζαφειράκη, Χρ. Λαναρά και Αγ. Νικολάου.
Γ. Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης, παντός είδους οχημάτων στις οδούς Αιμ. Βεάκη και Γ. Περδικάρη.
Άρθρο 2ο
Α. Ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν την Κυριακή 22-05-2022 και κατά τις ώρες από 09:00 ́έως 14:00 ́. Σε περίπτωση λήξης του αγώνα νωρίτερα από τις 14:00 ́, η οδική κυκλοφορία θα αποκαθίσταται σταδιακά με εντολή του επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων.

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Βέροια, 21 Μαΐου 2022
Α Π Ο Φ Α Σ Η

Β. Οι ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπές σημάνσεις θα τοποθετηθούν από τη διοργανώτρια αρχή, με μέριμνα και επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, καθώς επίσης τα μέτρα ασφάλειας που θα εφαρμόζονται, θα είναι σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΔΜΕΟ/Ο/613/16-02-2011, ΦΕΚ
905, τ.Β ́ 20-05-2011).
Γ. Η κυκλοφορία των οχημάτων, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών, με μέριμνα και φροντίδα του Αστυνομικού Τμήματος Νάουσας και σε συνεργασία τους εθελοντές της διοργανώτριας αρχής, οι οποίοι θα φέρουν φωσφορούχο γιλέκο και ερυθρές σημαίες. Από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν επηρεάζονται οι υπηρεσίες οδικής μαζικής μεταφοράς.
Δ. Από τις παραπάνω απαγορεύσεις, εξαιρούνται τα ασθενοφόρα, τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και γενικώς οχήματα έκτακτης ανάγκης, η διέλευση των οποίων θα επιτρέπεται, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης και μόνο κατόπιν ενημέρωσης των επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων.
Ε. Το Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας εξουσιοδοτείται για τη λήψη πρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής ασφάλειας, εφόσον απαιτηθεί.

mpabe