Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2024
Follow Us
Πρώτο βραβείο Best New Designer 2022 στην Ιππολύτη Κακάβα

Στην εβδομάδα μόδας Athens Xclusive Designers Week, που διεξήχθη στο Ζάππειο, 9 -13 Απριλίου, η ανερχόμενη σχεδιάστρια, Ippoliti, ιδιοκτήτρια της ομώνυμης επιχείρησης στη Νάουσα, διαγωνίστηκε στην κατηγορία των New Designers Awards παρουσιάζοντας την πρώτη της συλλογή Haute Couture με θέμα "From the Shadows" και κέρδισε παμψηφεί το πρώτο βραβείο Best New Designer 2022.

beebe

Τα μέλη της επιτροπής ήταν η Fashion Designer Daphne Valente, η Fashion Editor του Beaute Magazine, Λένα Παπαχριστοφίλου, η Fashion Editor του Cosmopolitan France, Rene Karameti, και η Fashion buyer από τη Γαλλία Ekaterina Glazunova.

Η ανερχόμενη σχεδιάστρια εισήγαγε στο κοινό το ζήτημα του βιασμού υπό το πρίσμα των αιτιολογικών μύθων της αρχαίας ελληνικής και λατινικής λογοτεχνίας. Στο επίκεντρο τοποθετήθηκαν 8 γυναικείες μορφές, οι οποίες για να αποφύγουν το βιασμό ή για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειές του, μεταμορφώθηκαν. Η IPPOLITI χρησιμοποίησε βαμβακερά μονόχρωμα υφάσματα με σκιάσεις για να φανερώσει τα «σημάδια», «τα αποτυπώματα» που αφήνει η τραυματική εμπειρία του βιασμού στο θύμα. Η εναλλαγή γεωμετρικών, αφαιρετικών και συμβολικών σχεδίων στα σύνολα χρησιμοποιήθηκαν για να εκφράσουν την πράξη της μεταμόρφωσης. Με την έκθεση των ιστοριών στο χώρο της μόδας, η IPPOLITI, ως «μαιευτήρας σκιών», πρόβαλε το ζήτημα της παραβίασης των προσωπικών ορίων και προβλημάτισε  τους θεατές ως προς την στερεοτυπία της αντιμετώπισης του βιασμού.

Το πρώτο βραβείο, εκτός των συνεντεύξεων και των σεμιναρίων που περιλαμβάνει, εστιάζει στην εξωστρέφεια και συγκεκριμένα καλύπτει πλήρως τα έξοδα συμμετοχής της σχεδιάστριας σε εβδομάδα μόδας του εξωτερικού με την παρουσίαση μίας ολοκληρωμένης συλλογής 20 looks.

 ka

Οι εικόνες ανήκουν στο φωτογραφείο Panoulis Photography και βρίσκονται στο άρθρο https://fashionweekonline.com/athens-xclusive-designers-week-celebrates-30-amazing-years  

 mpana