Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2024
Follow Us

kouΠλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Κοινού Τόπου

Με μία μεγάλη συγκέντρωση, γεμάτη παλμό και συνθήματα, ο δήμαρχος της Η.Π Νάουσας και επικεφαλής της παράταξης Κοινός Τόπος εγκαινίασε το εκλογικό κέντρο της παράταξης στην καρδιά της πόλης.

“Βλέπω χαμόγελα που προέρχονται από την πρόοδο του τόπου, το καλό έργο και τη μεγάλη προσπάθεια. Αυτό με γεμίζει αισιοδοξία και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω”, είπε ο κ. Κουτσογιάννης κατα τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο κ. Κουτσογιάννης αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα της διοίκησής του και περιέγραψε τους πυλώνες της προόδου του Δήμου: ένας ωραίος, κοινός τόπος για όλους, ορατός στον παγκόσμιο χάρτη, μια νέα αναπτυξιακή προσπάθεια και αισιοδοξία, ένας πρωτοφανής για την περιοχή πολιτισμός της καθημερινότητας και μια άψογη οικονομική λειτουργία του δήμου. “Αυτά τα τέσσερα πράγματα είναι ο Κοινός μας Τόπος και είναι αδιαπραγμάτευτα. Καμιά δύναμη δεν θα μπορέσει να αλλάξει τον προσανατολισμό που δώσαμε στο δήμο, καμιά δύναμη δεν θα μας πάρει πίσω το χαμόγελο”, είπε.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον ανθυποψήφιό του Νικόλα Καρανικόλα, μιλώντας για αναβίωση του παλιού μέσω ενός νέου προσώπου και τόνισε ότι στις θέσεις Καρανικόλα βλέπει το πρόγραμμα του Κοινού Τόπου του 2014. “Δεν με πειράζει που το υιοθετεί αν και δεν κατάλαβε ότι τα περισσότερα έχουν γίνει ή έχουν ήδη δρομολογηθεί. Όμως στον συνδυασμό που έχει καταρτίσει βλέπω το παλιό, το φθαρμένο, βλέπω ολοκάθαρα το σύστημα που οδήγησε τη Νάουσα στην ακινησία, τα χρέη και την κατάθλιψη. Δεν γυρίζουμε πίσω”, είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον κ. Καρανικόλα να δει ποιούς έχει δίπλα του, με ποιούς και με ποιές νοοτροπίες διεκδικεί τη νέα δημοτική αρχή.

Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του Ν. Κουτσογιάννη

Αυτό είναι, κυρίες και κύριοι, το μήνυμα του Κοινού Τόπου! Αυτά τα χαμόγελα!

Αυτό υποσχεθήκαμε το 2014, αυτό θέλουμε για τον τόπο μας. Απ’την ατελείωτη μιζέρια της προηγούμενης δεκαπενταετίας, από την κατάθλιψη και την απραξία, να δούμε αισιοδοξία, να δούμε χαμόγελα! Και το κάναμε, φίλες και φίλοι, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε! Το χαμόγελο της Νάουσας δεν προέρχεται από ευφυολογήματα και μεγάλες υποσχέσεις. Το χαμόγελο της Νάουσας είναι η εκδήλωση της χαράς όλων μας για την πρόοδο του τόπου, για το καλό έργο, για την μεγάλη προσπάθεια!

Θα σας δώσω την εικόνα αυτής της προόδου με τρεις-τέσσερις φράσεις και μετά αν έχετε υπομονή θα πούμε και περισσότερα...

Έχουμε ένα πραγματικά υπέροχο τόπο, την πόλη, τα χωριά, το βουνό, τις καλλιέργειές μας, το κρασί μας, την ιστορία μας. Και τί αποφασίσαμε όταν κάναμε την αποκοτιά να διεκδικήσουμε την ευθύνη αυτού του τόπου; Να τον κάνουμε Κοινό Τόπο! Να τον κάνουμε κοινό τόπο για όλους, να γεφυρώσουμε και τις γεωγραφικές και τις παραταξιακές και τις κομματικές διαφορές. Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, νούμερο ένα!

Δύο, περάσαμε από τις δόξες του παρελθόντος στα βάσανα της ανεργίας και της απογοήτευσης, της ματαίωσης των προσδοκιών. Τα νερά που την έκαναν μεγάλη και τρανή, θα ξαναδουλέψουν για τη Νάουσα, θα ξαναγίνουν η ενέργεια και το σύμβολό της! Τα κρασιά θα είναι τα νέα μας υφαντά και ακόμα καλύτερα με την λεπτοδουλειά που κάνουν οι οινοποιοί μας. Η φήμη της βιομηχανίας έσβησε,αλλά θα δώσει τη θέση της στην ακόμα μεγαλύτερη, την παγκόσμια φήμη της ιστορίας. Με δυό λόγια, θα ξαναβάλουμε μπροστά τη Νάουσα, με την πόλη στο στεφάνι της και τον κάμπο στις ρίζες της.  Και το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο υπάρχει ακόμα καθαρός αέρας στα πνευμόνια μας.

Τρία! Πολιτισμός. Μην πάει ο νους σας πρώτα στις Μπούλες και στα φεστιβάλ ..ξέρετε την αγάπη μου για το ΝΙFF.. αλλά για μένα πολιτισμός είναι αυτό που οι άλλοι ονομάζουν ποιότητα ζωής. Πολιτισμός είναι από τα τριτοκοσμικά σκουπίδια στο δρόμο να συλλέγουμε πλέον κάδους, να ανακυκλώνουμε, να περπατάνε οι πεζοί και να έχουν που να παρκάρουν τα αυτοκίνητα. Ππολιτισμός είναι από τους βόθρους να περάσουμε στις αποχετεύσεις, να έχουμε σωστά σχολεία και παιδικούς σταθμούς, να κάνουμε έξυπνες τις υπηρεσίες, να εξοικονομούμε ενέργεια. Πολιτισμός λοιπόν της καθημερινότητας, της σύγχρονης ζωής.

Και τέσσερα! Να μη χρωστάμε! Να ξέρουμε τι μας γίνεται στα οικονομικά μας, να ξέρουμε τι έχουμε και τι μπορούμε να επενδύσουμε, να μη βάζει κανείς το χέρι στο μέλι, να μη παινευόμαστε για την ωραία Νάουσα και την ίδια στιγμή να την γελοιοποιούμε με τα χρωστούμενα του δήμου.

Αυτά τα τέσσερα πράγματα είναι ο κοινός τόπος μας, ο δήμος μας. Και είναι για όλους! Και δεν αλλοιθωρίζουν ούτε δεξιά ούτε αριστερά! Και είναι αδιαπραγμάτευτα. Τα επαναλαμβάνω: ένας ωραίος, κοινός τόπος για όλους και ορατός στον παγκόσμιο χάρτη, μια νέα αναπτυξιακή προσπάθεια και αισιοδοξία, ένας πρωτοφανής για την περιοχή πολιτισμός της καθημερινότητας, και μια άψογη οικονομική λειτουργία του δήμου.

Φαίνονται απλά και αυτονόητα, αλλά το ξέρετε ότι δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Έγιναν όμως και γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται, γιατί καμιά δύναμη δεν θα μπορέσει να αλλάξει τον προσανατολισμό που δώσαμε στο δήμο, καμιά δύναμη δεν θα μας πάρει πίσω το χαμόγελο!

Δεν θα τους αφήσετε εσείς πρώτα απ’όλα! Δεν θα αφήσετε την οπισθοδρόμηση, την κουτοπονηριά, τη συκοφαντία, την μικροπολιτική, τη μιζέρια, την ευνοιοκρατία να ξαναπάρουν κεφάλι σ’αυτόν τον τόπο. Θα υπάρξουν πολύ καλύτεροι από μένα σε τέσσερα χρόνια. Θα είναι πιο νέοι, θα πατάνε γερά σε έναν υγιή δήμο, θα έχουν προοπτική γιατί ο δρόμος θα έχει ανοίξει. Και τότε θα τους ψηφίσουμε μαζί.

Αλλά σήμερα, συνδημότες και συνδημότισες, φίλες και φίλοι μου καλοί, αυτή η παράταξη, ο Κοινός Τόπος, και ο δήμαρχος που έχετε μπροστά σας είναι η καλύτερη λύση. Με απόσταση. Με αποδείξεις. Με χειροπιαστές αποδείξεις.

Είδα προχθές ένα προεκλογικό σύνθημα στη Θεσσαλονίκη και μου έκανε εντύπωση.. έλεγε «αφού είμαστε ωραίοι, γιατί η πόλη έχει τα χάλια της;!» Μου φάνηκε πως κι εδώ έχει μια αναλογία! Αφού είμαστε Μακεδόνες γιατί δεν το δείχνουμε; Αφού εδώ δίδαξε ο Αριστοτέλης τον Αλέξανδρο, γιατί οι ανασκαφές στη Σχολή Αριστοτέλη και στο Τσιφλίκι των Λευκαδίων, περίμεναν εμάς; Γιατί αυτό το τεράστιο εθνικό κεφάλαιο, το δικό μας κεφάλαιο, δεν είναι ακόμα πόλος έλξης επισκεπτών απ’όλον τον κόσμο. Γιατί πάνε μέχρι τη Βεργίνα ή την Πέλλα και δεν έρχονται εδώ; Έ, λοιπόν, έρχονται και θα έρχονται!

Εδώ αποκαλύπτεται το πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου, εδώ θα επισκέπτονται και το Κέντρο Συντήρησης και Έκθεσης Ψηφιδωτών. Έρχονται και θα έρχονται γιατί η Νάουσα δεν είναι πια ένα ασήμαντο σημείο στο χάρτη. Η Νάουσα γίνεται brand. Πού είμασταν στο internet; Πουθενά! Πού είμαστε τώρα; Μπροστά στα μάτια του κόσμου! Και φανταστείτε ότι δεν έχουμε ακόμα ξεκινήσει καν τη διαφημιστική προώθηση!

Προσπαθώ να σκεφτώ τί θα χρειαζόταν κάποιος για να σχεδιάσει και να τα υλοποιήσει όσα έγιναν στον τόπο μας αυτά τα πέντε χρόνια; Γιατί δεν είχαν γίνει πολύ πριν;

Τί έλειπε; Λίγο μυαλό και πολλή δουλειά, θα μου πείτε! Και δίκιο θά ‘χετε! Αλλά ξεχνάτε δυό πράγματα που, χωρίς αυτά, όσο μυαλό και νά ‘χεις όσο δουλειά και να ρίξεις, δεν πας πουθενά. Έλειπε το Όραμα και τα χρήματα, φίλες και φίλοι! Για το όραμα δεν θα σας μιλήσω, τα είπαμε στην αρχή με τα χαμόγελα. Χαμόγελα, αυτό είναι το όραμά μας, μια ευτυχισμένη κοινωνία.

Θέλω όμως να σας μιλήσω για το χρήμα. Και θα το πω στα ίσια και χωρίς στρογγυλέματα. Στη θέση του χάους και των χρεών, τώρα πια ο δήμος είναι ένα διαμάντι διοικητικής και οικονομικής διαχείρισης. Τώρα πια, με μας στη διοίκηση, ο δήμος έχει καθαρούς λογαριασμούς και λεφτά. Μετρημένα αλλά δικά μας, του δήμου μας. Πάμε στην τρίτη χρονιά με θετικό οικονομικό αποτέλεσμα και με δείκτη ρευστότητας στο 3,2, δηλαδή, είμαστε ένας από τους πιο φερέγγυους οικονομικά δήμους στη χώρα. Έχουμε Γραφείο Δημοτικής Περιουσίας για να ξέρουμε τι μας γίνεται, μπήκε σειρά στις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου, η τεχνική μας υπηρεσία κάνει τη δουλειά που πρέπει.  Σε έναν οποιαδήποτε ευρωπαϊκό δήμο αυτά θα ήταν αυτονόητα.  Σε ένα οποιοδήποτε ελληνικό δήμο αυτά είναι ζητούμενα. Στο δήμο της Νάουσας, κυρίες και κύριοι, είναι πλέον δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα. Θα δείτε και θα ακούσετε ανθρώπους, συνδημότες μας, να ανασηκώνουν τους ώμους «έ, και», θα ψιθυρίζουν, «σιγά τον πολυέλαιο, δεν ήταν και πτωχευμένος ο δήμος, σιγά και τι έκανε ο Κουτσογιάννης!». Πείτε στους κουτοπόνηρους ότι το χάλι των προηγουμένων, δεν το περιγράφει ο Κουτσογιάννης αλλά οι ορκωτοί λογιστές. Όλα καταγεγραμμένα, χαρτί και καλαμάρι! Ας το πουν ρητά, ας το γράψουν, ας μας προκαλέσουν έστω με αυτό το «σιγά, έ, και τι έγινε!» αλλά με την υπογραφή τους από κάτω, και θα δουν την αλήθεια που καίει! Μέχρι και τα έσοδα από το παγκάρι της εκκλησίας αγνοούνται, αυτό σας λέω μόνο!

Και το λέω κυρίως προς την πλευρά του κυρίου Καρανικόλα. Στη φυσιογνωμία αυτού του ανθρώπου βλέπω μια ήπια, καλόγνωμη προσωπικότητα.  Στις θέσεις του βλέπω το δικό μας πρόγραμμα, το πρόγραμμα του Κοινού Τόπου το 2014. Δεν με πειράζει που το υιοθετεί αν και δεν κατάλαβε ότι τα περισσότερα έχουν γίνει ή έχουν ήδη δρομολογηθεί... ίσα-ίσα είναι καλό να συμφωνούμε. Στο λόγο του, επίσης, τουλάχιστον τον δημόσιο, βλέπω συναίνεση και διάθεση διαλόγου. Στον συνδυασμό όμως που έχει καταρτίσει βλέπω το παλιό, το φθαρμένο, βλέπω ολοκάθαρα το σύστημα που οδήγησε τη Νάουσα στην ακινησία, τα χρέη και την κατάθλιψη. Στο συνδυασμό του βλέπω αυτό που γκρεμίσαμε το 2014!!!

Όχι, αξιότιμε ανταγωνιστή μου, δεν φτάνουν οι ωραίες κουβέντες! Δεν αρκεί η μειλίχια έκφραση και οι κάπως γενικόλογες αναφορές σε κάποιο αόριστο μέλλον.

Δες ποιούς έχεις δίπλα σου, με ποιούς και με ποιές νοοτροπίες βάλθηκες να διεκδικείς τη νέα δήθεν δημοτική αρχή αυτού του τόπου.

Στο λέω, από εδώ, σήμερα, στο λέμε όλοι μαζί οι άνθρωποι που είμαστε εδώ και θα στο πούνε στις κάλπες οι δημότες παντού στη Νάουσα και στα χωριά της... ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!

Ο δήμος-τσιφλίκι μιας άλλης εποχής τώρα είναι δήμος-υπηρέτης όλων, τώρα είναι δήμος-δημιουργός. Θα σας το δώσω με ένα παράδειγμα. Πληρώνουμε 1,5 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο για ρεύμα στα δημοτικά κτίρια. Με το ενεργειακό μας πρόγραμμα όχι μόνο γλυτώνουμε το σύνολο της δαπάνης αλλά δημιουργούμε έσοδα. Δεν είναι μάθημα στο πανεπιστήμιο αυτό που σας λέω, είναι μελέτη του Μετσόβειου, είναι έγκριση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, είναι συγχρηματοδότηση με χορηγίες.  Αυτό σημαίνει να δημιουργείς!

Αυτή είναι η νέα νοοτροπία, αυτό είναι το μέλλον.

Η παλιά νοοτροπία είναι να μας τα πληρώνουν άλλοι, να φορτώνουμε τους πολίτες με δανεικά και να ζητάμε ακόμα περισσότερα για να ταίσουμε και μερικούς χαραμοφάηδες.  Αυτά λεβέντες μου τελείωσαν!!!

Πριν ασχοληθώ όμως με την αναβίωση του παλιού που πάει να κρυφτεί πίσω από το πρόσωπο του νέου για να ξανασηκώσει κεφάλι τώρα που μας είδε νοικοκυρεμένους, σας έλεγα για την καλή δουλειά που κάνουμε. Θα μπορούσα να σας γλυτώσω από μια μεγάλη ομιλία και να σας παραπέμψω στην ιστοσελίδα του Κοινού Τόπου ή στο site του Δήμου. Θα τα δείτε όλα εκεί αναλυτικά και θα είναι τιμή μας να τα διαβάσετε.

Το πρώτο καθήκον του δήμου είναι να στηρίζει τους πιο αδύναμους. Ό,τι ονομάζεται επισήμως με τον κάπως βαρύγδουπο τίτλο «Δίκτυο Κοινωνικών Δομών» το κάναμε.

Στα ΚΑΠΗ προσθέσαμε χρήσιμες και διασκεδαστικές δραστηριότητες, δίπλα στο κοινωνικό φαρμακείο και το παντοπωλείο, δίπλα στα κέντρα κοινότητας φτιάξαμε και ένα συμβουλευτικό κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης, φτιάξαμε και ένα κοινωνικό φροντιστήριο για τους μαθητές που θέλουν να σπουδάσουν, αλλά δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να πάνε σε φροντιστήριο. Και είμαι πολύ περήφανος γι αυτά τα παιδιά μας, τα δικά μας παιδιά, που πέρασαν με το σπαθί τους στο πανεπιστήμιο.

Φέραμε στη Νάουσα την υπηρεσία πρόνοιας για να μη τραβιώνται κάθε χρόνο χίλιοι και παραπάνω συμπολίτες μας μέχρι τη Βέροια και το Μακροχώρι. Κρατάμε στη ζωή το Νοσοκομείο της Νάουσας, ξαναλειτούργησε το μαιευτήριο και θα μπει και αξονικός τομογράφος. Το Νοσοκομείο, ξέρετε, δεν είναι υπόθεση του δήμου,

αλλά και ο άγιος φοβέρα θέλει.

Δώσαμε ένα εκατομμύριο ευρώ για παιδικές χαρές, όλες ασφαλείς και με πιστοποίηση, και μια από αυτές, η Χελωνίτσα, είναι και για παιδάκια με ειδικές ανάγκες. Κοντά στα 3 εκατομμύρια, πολλά λεφτά δηλαδή, πήγανε για τα σχολεία -ξαναφτιάξαμε κτίρια, αλλάξαμε λέβητες, βάλαμε νέα κουφώματα και μονώσεις. Αυτά που γίνονται στο Αγγελοχώρι και στον Κοπανό θα είναι τα πιο λειτουργικά και τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον σχολεία σε όλο τον νομό! Ξεκινήσαμε μαθήματα μαγειρικής, ραπτικής ή κατασκευής κοσμημάτων για όσους, μεγάλους και μικρούς, θέλουν να μάθουν να κάνουν κάτι με τα χέρια τους.

Κοιτάξαμε και τα αθλητικά έργα σε όλο το δήμο, στη Χαρίεσσα, στο Αγγελοχώρι, στο Γιαννακοχώρι, στο Ροδοχώρι αλλά και στην πόλη... κι όταν τελειώσουμε μ’αυτά θα ξαναφτιάξουμε το ανοιχτό στάδιο της Νάουσας και θα του προσθέσουμε ένα σύγχρονο βοηθητικό γήπεδο.

Βάλαμε κάδους για τα σκουπίδια και υπόγειους κάδους στο εμπορικό κέντρο. Πέρασες μια ζωή, γιαγιά, περιμένοντας κάποιον να φιλοτιμηθεί και να κάνει κάτι για τα σκουπίδια. Τώρα έχουμε ένα κάδο για κάθε 3-4 οικογένειες. Na σου πω και κάτι καινούργιο, αλλά το ξέρεις, τι λέω, το βλέπεις στις ειδήσεις. Λοιπόν, βάλαμε και ανακύκλωση, άλλους 350 κάδους.

35 εκατομμύρια σε έργα για το δήμο μας μέσα στα χρόνια της κρίσης. Και έρχονται κι άλλα. Εγκρίθηκαν οι προτάσεις μας για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη -άλλος ένας βαρύς τίτλος- αλλά η ουσία είναι ότι με τα ευρωπαϊκά χρήματα που διεκδικήσαμε θα αλλάξει η εικόνα του εμπορικού κέντρου της πόλης με την πεζοδρόμηση της πλατείας, την ανακατασκευή του δημοτικού πάρκου, την ανάπλαση του ποταμού και την ανάδειξη των ωραίων κτιρίων και των μνημείων μας.  Πάντως και πριν από αυτά τα έργα που χρειάζονται σοβαρή χρηματοδότηση, κοντά στα 3,5 εκατομμύρια, δεν μείναμε με σταυρωμένα χέρια!

Για πρώτη φορά έχουμε κανονισμό κοινόχρηστων χώρων, προς όφελος των πεζών, και λειτουργεί αυστηρά. Τα πεζοδρόμια είναι πια ελεύθερα και προσπελάσιμα και στρώσαμε πλάκες σε σημεία που έπρεπε να έχουν πλακοστρωθεί εδώ και δεκαετίες. Οι ασφαλτοστρώσεις στην πόλη κόστισαν ένα εκατομμύριο και ακολουθούν οι ασφαλτοστρώσεις στα χωριά με εγκεκριμένα άλλα δύο εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες.

Ειδικά για τους αγρότες μας κάνουμε ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις αγροτικών δρόμων, με άλλα 3 εκατομμύρια ευρώ, σε Χαρίεσσα, Πολλά Νερά, Λευκάδια, Αγγελοχώρι, Πολυπλάτανο, Ζερβοχώρι, Μαρίνα και Κοπανό. Εκεί στον Κοπανό κάνουμε και νέα πλατεία προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, που θα γίνει παράλληλα με την ανακατασκευή της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νάουσα.

Για την αποχέτευση στα χωριά μας γίνονται έργα 6,5 εκατ. ευρώ και δεν μετράω εδώ την μονάδα βιολογικού καθαρισμού που τώρα θα μπει ο ανάδοχος και θα κοστίσει 4,5 εκ. ευρώ. Επιπρόσθετα, σχεδιάζονται και υλοποιούνται αποχετευτικά έργα καθώς και έργα υδροδότησης για Ροδοχώρι, Μαρινα, Κοπανό, Χαρίεσσα, Στενήμαχο, Μονόσπιτα, Επισκοπή Άνω Ζερβοχώρι και Πολυπλάτανο, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ελάτε τώρα να σας πάω λίγο πιο μπροστά, να σας συστήσω τον νέο δήμο Νάουσας, που θα καλωσορίζει τους επισκέπτες του σε  μία πραγματικά έξυπνη πόλη, με νέο φωτισμό, σύστημα στάθμευσης, φωτοβολταϊκά στις στέγες, κάρτα δημότη, σύστημα on-line πληροφόρησης. Τον πρώτο δήμο με δικό του δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ποδήλατα.

Το brand Νάουσα θα σημαίνει έναν προορισμό ποιοτικού εναλλακτικού τουρισμού και θα προσελκύει στρατηγικούς επενδυτές για το ξενοδοχείο Βέρμιο στον Άγιο Νικόλαο,  τα 3-5 Πηγάδια και την ιαματική πηγή του Αγίου Νικολάου στην κοινότητα Κοπανού.

Δεν θα είμαστε μόνο ένας ευλογημένος τόπος για να ζήσεις, αλλά και το κατάλληλο περιβάλλον για να ανοίξεις μια καινούργια επιχείρηση.

Μπαίνουμε γερά στο παιχνίδι των νέων τεχνολογιών με συμμετοχή σε δίκτυο έξυπνων πόλεων του μέλλοντος και 100% σύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών σε συνεργασία με τον ΟΤΕ. Είμαστε στην πρωτοπορία,  σε παγκόσμιο επίπεδο, στην αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με τα καινοτόμα υδροηλεκτρικά έργα στο δίκτυο ύδρευσης και τα φωτοβολταϊκά στις στέγες μας.

Αυτή η πόλη, αυτά τα χωριά, αυτός ο τόπος, ο κοινός μας τόπος, θα γίνεται καλύτερος, θα σας το λέω πάντα.  Θα γίνεται πιο ανθρώπινος, πιο πολιτισμένος, κάθε μέρα που περνάει. Σας μίλησα για κάποια από τα πράγματα που κάναμε όχι για να μας πείτε ευχαριστώ, αλλά για να σας δείξω τι σημαίνει έργο, τι σημαίνει προσπάθεια.

Και πάρτε υπόψη ότι το 2014, το 2015 είμασταν όλοι τότε άσχετοι με τις λειτουργίες της αυτοδιοίκησης, με τη γραφειοκρατία, με τους διαδρομισμούς των υπηρεσιών. Άσχετοι, κυριολεκτικά! Τί είχαμε όμως και κάναμε δέκα φορές περισσότερα από τους δήθεν έμπειρους;! Είχαμε πάθος, είχαμε όρεξη και κυρίως είχαμε την ανάγκη να κάνουμε κάτι καλό για το σπίτι μας, για τον τόπο μας.  Γιατί εδώ ζούμε, φίλες και φίλοι, εδώ ζούμε τις ζωές μας κάθε μέρα, δεν είμαστε επισκέπτες! Και δεν μπορούσαμε να ανεχτούμε να βουλιάζουμε στην απραξία χωρίς αντίδραση. Έτσι αισθανόμαστε και σήμερα.

Προσωπικά, σας το λέω από τα βάθη της καρδιάς, σήμερα είμαι πιο πεισμωμένος από ποτέ. Οι δυσκολίες και η πολεμική με χαλυβδώνουν αντί να με πτοούν. Είμαι εδώ, είμαστε όλοι εδώ, για να λάμψει η Νάουσα, για να γίνει αυτή η περιοχή από ουραγός, παράδειγμα.

Δεν θέλω να πεισθείτε, θέλω να ενθουσιαστείτε, θέλω να σκέφτεστε το σπίτι σας, τον τόπο σας και να γεμίζετε υπερηφάνεια. Θέλω να μιλάτε για την πόλη και τα χωριά του δήμου μας, σαν να μην υπάρχει άλλο μέρος σαν κι αυτό στον κόσμο όλο!

Θέλω να ξεκινάτε και να τελειώνετε την μέρα σας με την πεποίθηση ότι κάτι καλό, κάτι ακόμα έγινε σήμερα σ’αυτόν τον τόπο για να κάνει τις ζωές μας καλύτερες.

Αυτή η σκέψη με έφερε μέχρι εδώ. Αυτός είναι ο οδηγός μου... τι καλό θα γίνει σήμερα, ποιό βήμα κάναμε χθες, τί έχουμε να κάνουμε σήμερα και τι ετοιμάσαμε να κάνουμε αύριο για τον τόπο μας.

Κάθε μέρα κάτι καλό. Με κάθε βήμα, με κάθε ευρώ, με κάθε ώρα δουλειάς και προσπάθειας. Κάθε μέρα κάτι καλό.

Έτσι φτιάχνουμε τη Νάουσα και τα χωριά μας. Με χαμόγελο, με αισιοδοξία και με αυτοπεποίθηση. Έτσι αξίζει να ξυπνάς το πρωί και να καλημερίζεις τους γείτονες, τους συναδέλφους, τα παιδιά στο σχολείο, τους φίλους στο δρόμο, τους συναγωνιστές στου στη ζωή...με χαμόγελο, με αισιοδοξία και με αυτοπεποίθηση.

Αυτή είναι η εντολή μας. Αυτή την εντολή μας δίνετε.

Αυτό είναι το καθήκον μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Με όλη μας τη δύναμη, με όλη μας την αγάπη, με όλη μας την προσοχή, με όλη τη γνώση πλέον και την εμπειρία αυτής της πρώτης θητείας, με την κάθε μας σκέψη προσανατολισμένη στην πρόοδο αυτού του τόπου, αφοσιωμένοι στο δήμο μας, έτσι θα συνεχίσουμε, φίλες και φίλοι, να γεννάμε χαμόγελα.

Ναί, εδώ θέλω να ζήσω, σ’αυτόν τον ευλογημένο τόπο, που αναπνέει καθαρό αέρα, που μυρίζει δένδρα, φρούτα και κρασί, που είναι χωριό και αστικός  πολιτισμός μαζί!

Ναί, εδώ θέλω να ζήσω κοντά σε ανθρώπους ανοιχτούς, θετικούς, αισιόδοξους, δουλευταράδες, δημιουργικούς!

...

Πάρτε αυτές τις σκέψεις μαζί σας τις επόμενες δύο βδομάδες, καθώς θα κάνετε τις δουλειές σας και θα συζητάτε τις εκλογές, ο καθένας και η καθεμιά από σας, απ’όποια ιδεολογική ή κομματική αφετηρία κι αν ξεκινάτε.

Τώρα είναι ο πιο κατάλληλος χρόνος γι αυτές τις σκέψεις. Τώρα που εκλέγουμε πρόσωπα, που αποφασίζουμε προγράμματα, που σχεδιάζουμε μέλλον.

Και ελάτε στις κάλπες, πείτε σε κάθε συνδημότη και συνδημότισα να έρθει να ψηφίσει. Γιατί σ’αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε και για τη μικρή και για τη μεγάλη κλίμακα, από το τοπικό συμβούλιο μέχρι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Έχει σημασία να διαλέξουμε σωστά. Και έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία να εξασφαλίσουμε μια ισχυρή διοίκηση για το δήμο μας τώρα που μπήκε στο δρόμο της ανάπτυξης, τώρα που βγαίνει με αξιώσεις στον κόσμο.

Θέλουμε τη δύναμή σας, την εμπιστοσύνη σας, την αισιοδοξία σας για να προχωρήσουμε τολμηρά, όπως αξίζει στην ηρωϊκή πόλη, όπως αξίζει στο βουνό και στον κάμπο μας.

Θέλουμε μια μεγάλη πλειοψηφία, θέλουμε την ευρύτερη δυνατή βάση για να κτίσουμε συναινέσεις, για να εξασφαλίσουμε αποτελεσματικότητα και να τρέξουμε μπροστά.

Ο εχθρός μας είναι η μικροπολιτική και η μιζέρια. Θα τον συντρίψουμε όπως το κάναμε και πριν.

Στη θέση του βάλαμε το χαμόγελο

και τώρα θέλουμε να φτάσει παντού, στην Νάουσα,  στον Κοπανό, στη Μαρίνα, στα Πολλά Νερά, στον Στενήμαχο, στα Μονόσπιτα, στα Λευκάδια, στη Χαρίεσσα, στην Επισκοπή, στον Πολυπλάτανο, στο Αγγελοχώρι, στο Άνω Ζερβοχώρι, στο Παλαιό Ζερβοχώρι, στον Αρχάγγελο, στο Ροδοχώρι, στο Γιαννακοχώρι, στο Αρκοχώρι, στη Στράντζα!! Παντού!

Παντού!

Να ξέρετε ότι είμαστε αφοσιωμένοι στην υπηρεσία του δήμου. Όλοι μας! Δείτε συνδυασμό υπέροχων ανθρώπων! Δείτε τους ανθρώπους που βάζουν το δήμο, που βάζουν την προσφορά πάνω από κάθε άλλη προσωπική απόλαυση ή ανταμοιβή. Ανθρώπους που ορκίζονται στην τιμιότητα και το ήθος. Θα τους φωνάξω έναν-ένα να έρθουν δίπλα μου, θέλω να τους στηρίξετε με τον ενθουσιασμό σας σήμερα και με την ψήφο σας μεθαύριο γιατί από τις 26 και μετά θα έχουν πολύ δουλειά να κάνουν, όλοι τους και στα τοπικά και στο δημοτικό μας συμβούλιο.