Παρασκευή, Μαϊος 03, 2024
Follow Us

peaΤο παράρτημα Νάουσας της  Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, καλεί τα μέλη, τους φίλους, τους απογόνους της Εθνικής Αντίστασης, Επαναπατρισθέντες Πολιτικούς Πρόσφυγες από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, για την υπερψήφιση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές, με την υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με υποψήφιο δήμαρχο Νάουσας τον ΘΩΜΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ και Υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τον ΣΩΤΗΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ.

« Είμαστε και εμείς απ' αυτούς που σηκώνουν τα βάρη που μας φορτώνουν οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εκπρόσωποι της στις τοπικές κοινωνίες, δήμαρχοί και περιφερειάρχες. Οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, με τον μανδύα του ανεξάρτητου, αυτοί που εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική, στο βαθμό που τους αναλογεί».

Είμαστε από αυτούς, που δεν ανεχόμαστε άλλο στο όνομα της δήθεν "αριστεράς" να αμαυρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αξίες και τα ιδανικά των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Που δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που μας πετάνε, που  δεν βολευόμαστε με τα ψεύτικα διλήμματα και το "μικρότερο κακό", που τελικά οδηγεί στο μεγαλύτερο.

Το πραγματικό δίλημμα στις εκλογές είναι αν θα βγει ισχυρό το ΚΚΕ, για να είναι ισχυρός ο λαός. Κάθε άλλη ψήφος είναι χαμένη. Είναι κρίσιμο να πάει ψηλά το ποσοστό του ΚΚΕ και όσο πιο χαμηλά μπορεί το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου.

Υποστηρίζουμε το ΚΚΕ γιατί:

  • Δικαιώθηκε σε όλα όσα είπε.
  • Στάθηκε δίπλα στο λαό σε κάθε διεκδίκησή του. Είναι το στήριγμα για να ακουμπήσουν οι εργαζόμενοι στη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα που θα έρθει, όποιοι και αν είναι στην κυβέρνηση.
  • Για να δυναμώσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα και η Κοινωνική Συμμαχία απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
  • Για να χτυπηθεί η μοιρολατρία και το ψεύτικο "τίποτα δεν γίνεται".
  • Για να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων υπέρ του λαού. Για να ανοίξει ο δρόμος στο μέλλον που αξίζει στην εργατική τάξη, στη νεολαία, στις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, στους επαγγελματίες.

Κάνουμε το αποφασιστικό βήμα μπροστά, βαδίζουμε το δρόμο της ελπίδας και της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Συμπορευόμαστε με το ΚΚΕ, για να διεκδικήσουμε να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, για να πούμε ένα δυνατό όχι στο ΝΑΤΟ, για να καταδικάσουμε την ΕΕ της φτώχειας, της ανεργίας, των πολέμων, για να ανασάνουμε από την μπόχα του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, για να υπάρχει πραγματικό μέτωπο στο φασισμό, για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στο δήμο, στην Περιφέρεια, απέναντι στις κυβερνήσεις.