Δευτέρα, Απρίλιος 19, 2021
Follow Us
Αυτό είναι το μοναδικό μυστικό για την τέλεια σχέση

Όσο εύκολο είναι να δημιουργήσεις μία σχέση, τόσο εύκολο είναι και να την διαλύσεις.  

Ο λόγος είναι προφανής! Δεν υπάρχει υπομονή, επιμονή και με την πρώτη δυσκολία τα παρατάμε. Τα πράγματα είναι τόσο απλά και εμείς οι άνθρωποι τα κάνουμε τόσο πολύπλοκα. Το πιο βασικό πράγμα είναι να τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας. Μόνο έτσι θα κατανοήσουμε τι χρειάζεται μία σχέση. 

Για να παραμείνει μία σχέση σταθερή, πετυχημένη και σεξουαλικά υγιής, πρέπει να υπάρχει εκτός από ερωτική διάθεση και μία ανιδιοτελής φιλία! Πρέπει ο άλλος να είναι και σύντροφος και εραστής και φίλος. Να είναι όλα σε ένα. Να είναι απαραίτητος ο ένας για τον άλλο για να μπορεί να βασιστεί. Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο και ξαφνικά να σου έρχεται στο μυαλό  αυτό που λένε πως τίποτα δεν κρατάει για πάντα, αλλά είναι όλα στο μυαλό μας και ότι θέλουμε, μπορούμε να το πετύχουμε.

Το πρόβλημα, σε μία σχέση, είναι πως στην αρχή παρασυρόμαστε από τον ενθουσιασμό που έχουμε ο ένας για τον άλλο και παραβλέπουμε τα ελαττώματα, ελλείψεις, κενά του άλλου.

Το μυστικό είναι να ξέρουμε από την αρχή τι θέλουμε και να το χτίσουμε σιγά σιγά με τον σύντροφό μας μαζί. 

Το ζευγάρι πρέπει να γίνεται ένα σε προβλήματα και χαρές. Πρέπει να συμπάσχει και ενεργά να βοηθάει και να στηρίζει ο ένας τον άλλο.

Αν το αίσθημα φιλίας κυριαρχεί σε μία σχέση τότε το ζευγάρι θα περνάει στιγμές που δεν θα είναι flat και δεν θα βαριέται ο ένας τον άλλο. Έχεις βαρεθεί ποτέ μια φίλη-ο σου; Σπάνια! Σκέψου ο σύντροφός σου να είναι και φίλος σου. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να μην σου λείπει τίποτα από το σύντροφό σου. Δηλαδή να μπορείς να κάνεις τα πάντα μαζί του και να περνάτε τέλεια παντού.

Φυσικά εσύ αλλά και αυτός θα συνεχίσετε να κάνετε πράγματα για εσάς. Τι πιο ισορροπημένο και υγιές; Μην μείνεις στάσιμη επενδύοντας όλη την ενέργεια στη σχέση σου. Φροντίζεις τη σχέση αλλά και εσένα πάνω απ' όλα! Αν δεν είσαι εσύ καλά και δεν κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου, που σε ευχαριστούν, δεν θα μπορείς να είσαι καλά και με τον σύντροφό σου.

Η αλληλοεκτίμηση είναι το άλφα και το ωμέγα! Είναι πολύ σημαντικό να εκτιμάς το σύντροφο σου και να τον θαυμάζεις.

Επίσης δεν γίνεται να φταίει πάντα ο ένας. Και οι δύο φταίνε πάντα, μόνο το μερίδιο ευθύνης αλλάζει. 

Τα παραπάνω είναι μικρά, επιπρόσθετα tips που μπορούν να απογειώσουν μία σχέση και να την κάνουν να κρατήσει για πάντα.

πηγή: thedot.gr