Παρασκευή, Απρίλιος 26, 2024
Follow Us
Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στην Αυστρία- Στο τραπέζι και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ανεμβολίαστους

Τυχαίους ελέγχους ρουτίνας σε πολίτες που βρίσκονται στο δρόμο ξεκίνησαν οι αστυνομικές αρχές στην Αυστρία, όπου από σήμερα έχει τεθεί σε ισχύ το lockdown για τους ανεμβολίαστους.

kartou

Οι περιορισμοί, που τέθηκαν σε ισχύ το πρωί της Δευτέρας και θα επηρεάσουν σχεδόν 2 εκατ. Αυστριακούς ηλικίας 12 ετών και άνω. Όσοι εντοπιστούν να παραβιάζουν τους κανόνες, αντιμετωπίζουν πρόστιμα από 500 έως 3.600 ευρώ.

Τα μέτρα,των οποίων οι λεπτομέρειες ανακοινώθηκαν την Κυριακή από τον καγκελάριο, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, έχουν σχεδιαστεί να ισχύσουν προσωρινά για 10 ημέρες, αν και η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα συζητήσει πιθανούς περαιτέρω περιορισμούς την Τετάρτη. Ανάμεσα στους περιορισμούς που εξετάζονται είναι η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ανεμβολίαστους.

«Ο στόχος μου είναι πολύ σαφής: να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι, όχι να εγκλωβιστούν οι μη εμβολιασμένοι», είπε ο Σάλενμπεργκ στον ραδιοφωνικό σταθμό ORF.

«Μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε και οπουδήποτε», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Νεχάμερ, για τους αστυνομικούς ελέγχους. «Κάθε πολίτης πρέπει να περιμένει ότι θα ελεγχθεί», πρόσθεσε.

Το στοχευμένο στους ανεμβολίαστους lockdown θεωρείται ήδη από πολλούς αναποτελεσματικό δεδομένου ότι προβλέπονται αρκετές εξαιρέσεις. Οι ανεμβολίαστοι, για παράδειγμα, εξακολουθούν να μπορούν να πάνε στη δουλειά τους με αρνητικό τεστ, μπορούν να κάνουν τις βασικές αγορές τους, μπορούν να γυμναστούν σε εξωτερικούς χώρους, μπορούν να συναντήσουν τον σύντροφό τους ή άλλα άτομα και μπορούν να «ικανοποιήσουν τις βασικές θρησκευτικές τους ανάγκες». Από το lockdown εξαιρούνται επίσης  οι μαθητές που ελέγχονται τακτικά.

Στο μεταξύ το ακροδεξιό κόμμα Ελευθερία δήλωσε ότι θα επιδιώξει νομική δράση κατά των μέτρων και ανακοίνωσε ότι οργανώσει διαμαρτυρία στη Βιέννη το Σάββατο.

πηγή:naftemporiki.gr

mpabo