Τετάρτη, Απρίλιος 24, 2024
Follow Us
Προς μερικό lockdown η Ολλανδία - Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε μία εβδομάδα

Η ολλανδική κυβέρνηση εξετάζει εάν θα επιβάλει το πρώτο μερικό lockdown στη Δυτική Ευρώπη από το καλοκαίρι, καθώς τα νέα κρούσματα κορωνοϊού εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας.

kartou

Η αύξηση των λοιμώξεων που ξεκίνησε όταν άρθηκαν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης στα τέλη Σεπτεμβρίου άσκησε πίεση στα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Οι νέες μολύνσεις από κορωνοϊό στη χώρα των 17,5 εκατομμυρίων έχουν διπλασιαστεί περίπου την τελευταία εβδομάδα και έφτασαν το ρεκόρ περίπου 16.300 σε 24 ώρες την Πέμπτη.

Για τον περιορισμό της επιδημίας, η συμβουλευτική επιτροπή της κυβέρνησης την Πέμπτη συνέστησε την επιβολή μερικού lockdown, που συμπεριλαμβάνει το κλείσιμο θεάτρων και κινηματογράφων, την κατάργηση μεγάλων εκδηλώσεων και το κλείσιμο καφέ και εστιατορίων νωρίτερα, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Το υπουργικό συμβούλιο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε θα συζητήσει τις συμβουλές κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης το βράδυ της Πέμπτης και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου.

Η κυβέρνηση ακολουθεί συχνά τις συστάσεις της ομάδας εμπειρογνωμόνων.

Μετά από ένα μερικό lockdown περίπου δύο εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, η είσοδος στους δημόσιους χώρους θα πρέπει να περιορίζεται σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει πρόσφατα από μόλυνση από κορωνοϊό, σύμφωνα με τις συμβουλές.

Παρόλο που οι λοιμώξεις αυξάνονται σε επίπεδα ρεκόρ, πολλές ανεπτυγμένες χώρες έχουν την άποψη ότι η διάθεση εμβολίων σημαίνει ότι τα lockdown δεν είναι απαραίτητα.

Η Βρετανία βασίζεται σε ενισχυτικά εμβόλια για να αυξήσει την ανοσία και να προσπαθήσει να αποφύγει την καταπόνηση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Η Ολλανδία μέχρι στιγμής έχει παράσχει ενισχυτικές δόσεις σε μια μικρή ομάδα ατόμων με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Θα αρχίσει να τα προσφέρει σε άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω τον Δεκέμβριο, ενώ επιπλέον λήψεις θα είναι τελικά διαθέσιμες για οποιονδήποτε άνω των 60 ετών.

Περίπου το 85% του ενήλικου πληθυσμού στην Ολλανδία έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19.

Τον περασμένο μήνα, περίπου το 56% των Ολλανδών ασθενών με COVID-19 σε νοσοκομεία και το 70% των ασθενών στην εντατική ήταν ανεμβολίαστοι ή μόνο μερικώς εμβολιασμένοι.

Οι μη εμβολιασμένοι ασθενείς με COVID-19 σε νοσοκομεία της Ολλανδίας είχαν μέση ηλικία τα 59, σε σύγκριση με τα 77 έτη για τους εμβολιασμένους ασθενείς, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από το Ολλανδικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM).

πηγή:naftemporiki.gr

mpanao