Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
ΗΠΑ: Στις 8/11 αίρεται η ταξιδιωτική απαγόρευση για τους πλήρως εμβολιασμένους

Οι ΗΠΑ θα άρουν την ταξιδιωτική απαγόρευση στις 8 Νοεμβρίου, επιτρέποντας εμβολιασμένους επισκέπτες από το εξωτερικό να εισέρχονται στη χώρα.

toukar

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Παρασκευή ότι θα επιτρέψει στους διεθνείς ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19 στις ΗΠΑ από τις 8 Νοεμβρίου, καταργώντας την απαγόρευση επισκεπτών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες.

Η Ουάσινγκτον τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι σχεδιάζει να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, οι οποίοι απαγόρευσαν στην είσοδο στους περισσότερους μη Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονταν πρόσφατα στην Ευρώπη, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και αλλού, στις αρχές Νοεμβρίου.

Οι κανόνες τέθηκαν για πρώτη φορά από τη διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ νωρίς στην πανδημία για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και επεκτάθηκαν από τη νέα κυβέρνηση Μπάιντεν το χειμώνα. Η κυβέρνηση του κ.Μπάιντεν είχε πει ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως κατά του Covid για να εισέλθουν.

Οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών των ΗΠΑ, χρειάζονται ακόμη απόδειξη για αρνητικό τεστ Covid για να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από το εξωτερικό.

Το μέτρο είναι μια ανακούφιση για μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Delta, η United και η American Airlines οι οποίες αγωνίζονται να επιστρέψουν στην κερδοφορία με τα διεθνή ταξίδια να περιορίζονται για περισσότερο από ενάμιση χρόνο.

«Χαιρετίζουμε την επιστημονική προσέγγιση της κυβέρνησης Μπάιντεν για την άρση των περιορισμών στα ταξίδια στις ΗΠΑ που τέθηκαν στην αρχή της πανδημίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της American Νταγκ Πάρκερ.

πηγή:naftemporiki.gr

mparob