Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Αυστραλία- κορωνοϊός: Παρατείνεται κατά ένα μήνα το lockdown στην πρωτεύουσα

Οι αυστραλιανές αρχές παρέτειναν σήμερα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου το λοκντάουν λόγω του κορωνοϊού που ισχύει στην πρωτεύουσα Καμπέρα με το αιτιολογικό ότι το μέτρο είναι απαραίτητο, ενώ ταυτόχρονα εντατικοποιούνται οι εμβολιασμοί.

toukar

Περίπου 400.000 κάτοικοι της Καμπέρα έχουν κληθεί να παραμένουν στα σπίτια τους από τις 12 Αυγούστου όταν εντοπίστηκε ένα μοναδικό κρούσμα κορωνοϊού.

Σήμερα υπάρχουν περίπου 250 ενεργά κρούσματα.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός Άντριου Μπαρ δήλωσε ότι οι αρχές επιθυμούν να περιορίσουν την μετάδοση του ιού διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι η Καμπέρα θα αποκτήσει "μεγάλο αριθμό εμβολιασμένων".

"Αυτό είναι το ασφαλέστερο μονοπάτι μπροστά μας και θα μας οδηγήσει σε Χριστούγεννα με μεγαλύτερη ασφάλεια, σε μια περίοδο ασφαλέστερων καλοκαιρινών διακοπών και σε ένα ασφαλέστερο 2022", είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

Η εμβολιαστική εκστρατεία στην Αυστραλία έχει επιταχυνθεί τους τελευταίους μήνες καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε καθεστώς λοκντάουν στην πυκνοκατοικημένη νοτιοανατολική περιοχή της χώρας, που περιλαμβάνει το Σίδνεϊ και την Μελβούρνη, εμβολιάστηκαν.

Σχεδόν το 53% των πολιτών άνω των 16 ετών στην περιοχή έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, το υψηλότερο ποσοστό πλήρους εμβολιασμού στην Αυστραλία που αντιμετωπίζει πολλά εστίες κρουσμάτων οφειλόμενες στην παραλλαγή Δέλτα.

Οι πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί ηγέτες έχουν συμφωνήσει σε έναν εθνικό οδικό χάρτη για το εκ νέου άνοιγμα της χώρας, που θα περιλαμβάνει την σχεδόν πλήρη άρση των ταξιδιωτικών και συνοριακών περιορισμών όταν τα ποσοστά πλήρους εμβολιασμού θα φθάσουν το 70-80%.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει περισσότερα από 75.000 κρούσματα και πάνω από 1.100 θανάτους από επιπλοκές της covid-19 από την έναρξη της πανδημίας.

πηγή:naftemporiki.gr

aenrob