Κυριακή, Μαϊος 05, 2024
Follow Us
Η Αυστραλία «στην πιο δύσκολη φάση της πανδημίας» λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Η Αυστραλία θα αυξήσει τα πρόστιμα σε άτομα που παραβιάζουν τους κανόνες του lockdown στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας καθώς παλεύει με ένα άλμα τοπικών κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς το Σίδνεϊ, η πρωτεύουσα της πολιτείας, φτάνει στην όγδοη εβδομάδα περιορισμών.

kartou

Οι τοπικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις αυξήθηκαν κατά 466 τα προηγούμενα 24ωρα στην πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της χώρας, όπου η αστυνομία θα επιβάλει πρόστιμο σε άτομα έως και 5.000 δολάρια Αυστραλίας (3.700 δολάρια) «επί τόπου» για παραβίαση των περιορισμών, δήλωσε η πρωθυπουργός της πολιτείας Γκλάντις Μπερετζικλιάν.

«Πρέπει να αποδεχτούμε ότι αυτή είναι η χειρότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Νέα Νότια Ουαλία από την πρώτη μέρα. Και είναι δυστυχώς, εξαιτίας αυτού, η χειρότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Αυστραλία«, δήλωσε η ίδια.

Καθώς η κατάσταση κλιμακώνεται, καθίσταται όλο και πιο απίθανο το Σίδνεϊ να τερματίσει τον αποκλεισμό των εννέα εβδομάδων στις 28 Αυγούστου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Οι αρχές μιλούσαν για χαλάρωση ορισμένων περιορισμών εάν εμβολιαστούν αρκετά άτομα και μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

«Μακάρι τα πράγματα να γίνονταν καλύτερα, αλλά αυτή είναι η φύση της παραλλαγής Delta», δήλωσε η Μπερετζικλιάν σε συνέντευξη Τύπου. «Θα το ξεπεράσουμε, αλλά ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα είναι πολύ δύσκολοι».

Νέες δυνάμεις (άοπλοι) θα αναπτυχθούν την επόμενη εβδομάδα στο Σίδνεϊ για να βοηθήσουν στην επιβολή του αποκλεισμού της πόλης καθώς το ξέσπασμα επεκτείνεται πέρα ​​από τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας. Αρκετές πόλεις της πολιτείας βρίσκονται επίσης σε αποκλεισμό λόγω του ότι οι άνθρωποι παραβιάζουν το lockdown του Σίδνεϊ και διαδίδουν τον ιό.

Ένα νέο πρόστιμο 3.000 δολαρίων Αυστραλίας θα ισχύει επίσης για άτομα που εισέρχονται σε περιφερειακές περιοχές της πολιτείας χωρίς επίσημη άδεια. Η άδεια θα χορηγηθεί μόνο για ορισμένους λόγους, συμπεριλαμβανομένων εξουσιοδοτημένων εργασιών, επιθεωρήσεων ιδιοκτησίας ή επείγουσας επισκευής εργασιών σε δεύτερο σπίτι.

«Τα πρόστιμα είναι μερικά από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχω δει και η επιβολή τους θα αρχίσει από σήμερα», δήλωσε ο αστυνομικός επίτροπος της Νέας Νότιας Ουαλίας (ΝΝΟ), Μικ Φούλερ. «Εκείνοι οι άνθρωποι που παραβιάζουν τους περιορισμούς, κάνουν οικογενειακές διακοπές σε άλλους χώρους - αυτό τελείωσε.»

Το πρόστιμο ήταν μέχρι πρότινος και έως 1000 αυστραλιανά δολάρια για τέτοιες παραβιάσεις.

Εντούτοις, παρά τις πρόσφατες εστίες, η Αυστραλία εξακολουθεί να έχει πολύ χαμηλότερους αριθμούς COVID-19 από πολλές άλλες χώρες στον ανεπτυγμένο κόσμο, με λίγο πάνω από 38.600 κρούσματα και 952 θανάτους.

πηγή:naftemporiki.gr

mpado