Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2024
Follow Us
Αυστραλία: Η μεγαλύτερη αύξηση στα κρούσματα για το 2021 στο Σίδνεϊ

Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW) της Αυστραλίας ανέφερε την Πέμπτη τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση της σε τοπικά αποκτηθείσες λοιμώξεις COVID-19 φέτος, καθώς αξιωματούχοι αγωνίζονται να αναχαιτίσουν το ξέσπασμα της παραλλαγής Δέλτα.

toukar

Η αύξηση των περιπτώσεων μετά από δύο εβδομάδες σκληρού lockdown στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, αύξησε την προοπτική περαιτέρω επέκτασης των περιορισμών, με αξιωματούχους να κατηγορούν τις παράνομες οικογενειακές συγκεντρώσεις για συνεχή αύξηση των λοιμώξεων.

Η NSW ανέφερε 38 νέες τοπικές περιπτώσεις, από 27 ημέρες νωρίτερα, με 11 από αυτούς να έχουν περάσει χρόνο στην κοινότητα ενώ ήταν μολυσματικοί.

Δεδομένης της αργής διάθεσης εμβολίων στην Αυστραλία, η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, ζήτησε από τους κατοίκους να περιορίσουν τις επισκέψεις σε σπίτια συγγενών και φίλων, επικαλούμενη την εξαιρετικά μεταδοτική φύση του στελέχους Δέλτα.

«Είναι πραγματικά σημαντικό για όλους μας να παραμείνουμε στο σχέδιο και να ακολουθήσουμε τις συμβουλές για την υγεία για να μας δώσουν την καλύτερη ευκαιρία να βγούμε από αυτήν την καραντίνα εγκαίρως», δήλωσε η Μπερετζίκλιαν σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ.

Η Μπερετζίκλιανείπε ότι δεν είχε σχέδια να παρατείνει το τρέχον lockdown μετά τις 16 Ιουλίου, αλλά προειδοποίησε ότι θα ήταν «μια μη ρεαλιστική υπόθεση» για τον έλεγχο της παραλλαγής Δέλτα εν μέσω χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού και ανθρώπων που παραβιάζουν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Πάνω από το 9% των ατόμων στη ΝΝΟ έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ περίπου το 29% έχουν κάνει μια πρώτη δόση.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα εξασφαλίσει επαρκή οικονομική υποστήριξη εάν επεκταθεί το lockdown, λέγοντας ότι το κράτος βρίσκεται σε «κινούμενη άμμο» και προτρέπει για υπομονή.

«Ξέρω ότι οι άνθρωποι κουράζονται ... απογοητεύονται. Αυτός είναι ένας ιός που αντιμετωπίζουμε και τείνει να θέτει τους δικούς του κανόνες», δήλωσε ο Μόρισον κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

Η καραντίνα έχει τεθεί σε ισχύ στο Σίδνεϊ, που φιλοξενεί το ένα πέμπτο του 25 εκατομμυρίου πληθυσμού της χώρας, από τις 26 Ιουνίου, περιορίζοντας τις μετακινήσεις των ανθρώπων και τις συγκεντρώσεις.

πηγή:naftemporiki.gr

mpabee