Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2024
Follow Us
Βρετανία: Λίγο πριν την άρση του lockdown

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα εκπονήσει το σχέδιο για το τελευταίο βήμα της χαλάρωσης των περιορισμών στην Αγγλία τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων οδηγιών σχετικά με τις κοινωνικές αποστάσεις, τη χρήση μάσκας και την τηλεργασία.

aenbee

Μετά την επιβολή των πιο σκληρών περιορισμών σε καιρό ειρήνης στη Βρετανία για την καταπολέμηση του ιού, ο κ. Τζόνσον ετοιμάζεται να άρει τους περισσότερους περιορισμούς στην Αγγλία στις 19 Ιουλίου με την τελική απόφαση να λαμβάνεται στις 12 Ιουλίου.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς οι περιορισμοί μειώνονται, ανέφερε η κυβέρνηση, αλλά έχουν μειωθεί νοσηλείες και θάνατοι χάρη στο ταχύτατο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Οι άνθρωποι θα μάθουν να ζουν με την Covid-19 όπως κάνουν ήδη με τη γρίπη, αναμένεται να πει ο κ. Τζόνσον, πράγμα που σημαίνει ότι οι νοσηλείες, οι σοβαρές ασθένειες και οι θάνατοι θα συνεχιστούν αλλά σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από ό, τι πριν από τον εκτεταμένο εμβολιασμό.

«Χάρη στην επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού, προχωρούμε προσεκτικά μέσω του χάρτη πορείας μας», τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον σε δήλωση που κυκλοφόρησε από το γραφείο του.

«Αλλά πρέπει να επισημάνω ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και ότι οι λοιμώξεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται τις επόμενες εβδομάδες. Καθώς αρχίζουμε να μαθαίνουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό, πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε προσεκτικά τους κινδύνους από τον COVID και να επιστρατεύουμε την κρίση μας όταν πρόκειται για τη ζωή μας».

Το 86% των ενηλίκων έχουν λάβει μια πρώτη δόση και το 64% δύο δόσεις, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Ωστόσο, οι λοιμώξεις COVID-19 έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της πλέον κυρίαρχης παραλλαγής Delta, και το τελικό βήμα της χαλάρωσης του lockdown καθυστέρησε τέσσερις εβδομάδες για να μπορέσουν να εμβολιαστούν περισσότερα άτομα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, τα εμβόλια είναι πολύ αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρής νόσησης και νοσηλείας από την παραλλαγή, δήλωσε η κυβέρνηση.

πηγή:naftemporiki.gr

toulab