Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024
Follow Us
Γαλλία: Σταδιακή άρση των μέτρων θα ανακοινώσει ο Καστέξ

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, θα επανεξετάσει τα σημεία σχετικά με την υγειονομική κατάσταση στη χώρα, και σήμερα στις 19.00 (ώρα Ελλάδος) θα ανακοινώσει λεπτομέρειες για τη βαθμιαία ελάφρυνση των μέτρων, στην εβδομαδιαία ενημέρωση.

fakar

Περιτριγυρισμένος από τους υπουργούς Παιδείας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέ και Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, θα πρέπει να συζητήσει τα θέματα των συνόρων, των σχολείων και της εκστρατείας εμβολιασμού.

Η γαλλική κυβέρνηση διατήρησε τον στόχο της σταδιακής άρσης των περιορισμών τον Μάιο, να αφαιρέσει το όριο των 10 χλμ στις μετακινήσεις το απόγευμα της 2ης Μαΐου και να ανοίξει ξανά την εστίαση στους εξωτερικούς χώρους στα μέσα Μαΐου, χάρη στην επιτάχυνση του εμβολιασμού.

Ο συνολικός αριθμός των νοσοκομειακών ασθενών Covid-19 σημείωσε ελαφρά μείωση, με 30.954 ασθενείς να καταγράφονται, έναντι 31.086 την Τρίτη και ο αριθμός των ασθενών σε εντατική θεραπεία παρέμεινε πάνω από 5.900 άτομα, ποσοστό επίσης σε πολύ ελαφρά μείωση.

Πάντως, σύμφωνα και με τη δημόσια τηλεόραση, η δυσπιστία προς το εμβόλιο της AstraZeneca ανησυχεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση γιατί καθυστερεί το χρονοδιάγραμμα. Μάλιστα στη Νότια Γαλλία ορισμένα εμβολιαστικά κέντρα παρέμειναν άδεια το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τους πολίτες να μην πηγαίνουν να εμβολιαστούν περιμένοντας τα σκευάσματα της Pfizer ή της Moderna.

πηγή:naftemporiki.gr

toutor