Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Ισπανία: Εμβόλια της AstraZeneca σε άτομα από 45 έως 55 ετών

Η Ισπανία θα χορηγήσει το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού στην πληθυσμιακή ομάδα από 45 έως 55 ετών στην επόμενη φάση του εθνικού της προγράμματος εμβολιασμού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

kartou

Το εμβόλιο, που έχει εγκριθεί για τα άτομα ηλικίας 18 έως 55 ετών, χορηγείται τώρα σε ανθρώπους σε αυτή την ομάδα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό, όπως οι φροντιστές ηλικιωμένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες και οι φυσιοθεραπευτές, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και οι δάσκαλοι.

Το μεγαλύτερο μέρος της αρχικής ομάδας προτεραιότητας των τροφίμων γηροκομείων και του προσωπικού τους στην Ισπανία έχει ήδη λάβει τις δύο δόσεις των εμβολίων των Pfizer-BioNTech ή της Moderna, τα οποία τώρα χορηγούνται στους άνω των 80 ετών και στους γιατρούς.

Αυτά τα εμβόλια θα δοθούν στη συνέχεια στα άτομα ηλικίας άνω των 70 και άνω των 60 ετών, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ενώ όσοι είναι κάτω των 60 ετών με υψηλό κίνδυνο σοβαρής μόλυνσης από την Covid-19 θα είναι οι επόμενοι στη σειρά.

Συνολικά, η χώρα έχει χορηγήσει 2,6 εκατομμύρια δόσεις και 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Για να επιτευχθεί ο εθνικός στόχος του εμβολιασμού του 70% των 47 εκατομμυρίων κατοίκων της Ισπανίας έως το τέλος του καλοκαιριού, ορισμένες περιφέρειες μπορεί να μετατρέψουν μεγάλους χώρους σε αυτοσχέδια εμβολιαστικά κέντρα και εξετάζουν την πρόσληψη συνταξιούχων ιατρών, φοιτητών ή φαρμακοποιών για να βοηθήσουν στη διαδικασία αυτή.

πηγή:naftemporiki.gr

aenrob