Τετάρτη, Απρίλιος 24, 2024
Follow Us
Βρετανία: Ένας στους τέσσερις ενήλικες έχει εμβολιαστεί

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται ο εμβολιασμός των πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ μειώθηκαν στους 29.326 οι ασθενείς που νοσηλεύονται με Covid-19. Έως τώρα 12.294.006 άνθρωποι έκαναν τουλάχιστον την πρώτη δόση ενός εμβολίου δηλαδή ένας στους τέσσερις και στις τέσσερις εθνότητες της χώρας.

kartou

Σε μία στροφή της εμβολιαστικής πολιτικής ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ανακοίνωσε ότι οι άνω των 70 ετών μπορούν τώρα να καλούν τον ειδικό τριψήφιο αριθμό, είτε να συνδεθούν διαδικτυακά ώστε να κλείσουν ραντεβού να εμβολιαστούν, χωρίς να περιμένουν ειδοποίηση όπως γινόταν έως τώρα.

Ο κ. Χάνκοκ χαρακτήρισε «κρίσιμη αποστολή» τη μαζική χορήγηση εμβολίων ενώ συνεχώς προστίθενται νέα εμβολιαστικά κέντρα είτε σε μαζική κλίμακα, είτε σε τοπικά ιατρεία ακόμη και φαρμακεία.

Ο αναπληρωτής Αρχίατρος για την Αγγλία Τζόναθαν Βαν-Ταμ ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμμία ένδειξη ότι το νοτιοαφρικανικό στέλεχος διασπείρεται ευρέως στις κοινότητες και διαβεβαίωσε όπως και ο Μπόρις Τζόνσον νωρίτερα, ότι τα υπάρχοντα εμβόλια έχουν ικανοποιητική κάλυψη στην πρόληψη σοβαρής ασθένειας από το νοτιοαφρικανικό στέλεχος.

Παρά την ευρεία ανοσία που επιτελείται στη χώρα, όλοι είναι επιφυλακτικοί όταν πρόκειται να απαντήσουν για τον χρόνο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων. Έως τις 15 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση προσδοκά να έχει επιτύχει τον στόχο της για τον εμβολιασμό 15 εκατομμυρίων πολιτών ενώ έως τον Απρίλιο αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί όλες οι 9 ομάδες προτεραιότητας.

Στην προσπάθεια κάλυψης όλων των πληθυσμιακών ομάδων η κυβέρνηση έδωσε προσωρινή αμνηστία εμβολιασμού σε όλους τους παράτυπους μετανάστες.

πηγή:naftemporiki.gr

naprob