Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2024
Follow Us
Ρωσία και Κύπρος αναβάλλουν το άνοιγμα των σχολείων με φυσική παρουσία

Δισταγμοί στη Ρωσία και την Κύπρο για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών με φυσική παρουσία.

kartou

Η Μόσχα θα παρατείνει τις σχολικές διακοπές για μια εβδομάδα έως τις 17 Ιανουαρίου με την ελπίδα να σταθεροποιηθεί η κατάσταση που παρουσιάζει αύξηση των κρουσμάτων και να αποφευχθούν νέοι περιορισμοί, δήλωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Η Μόσχα παρατείνει τις σχολικές διακοπές έως 17 Ιανουαρίου

Η παράταση των σχολικών διακοπών στη Μόσχα, μια πόλη περίπου 13 εκατομμυρίων κατοίκων, «θα σταθεροποιήσει τις επιπτώσεις της νόσου Covid-19 σε χαμηλότερα επίπεδα από τα σημερινά» δήλωσε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν, προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση να αποφύγουμε την επιβολή νέων, πιο αυστηρών περιορισμών τον Ιανουάριο».

Ο δήμαρχος της Μόσχας δήλωσε επίσης ότι η ρωσική πρωτεύουσα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορύφωση της νοσηρότητας του κορονοϊού. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορύφωση της νοσηρότητας. Τέτοιες τιμές δεν υπήρχαν καθόλη τη διάρκεια της περιόδου», δήλωσε ο Σομπιάνιν.

Στη Μόσχα περίπου 130.000 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται κατ΄ οίκον.

Κύπρος: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση έως 10 Ιανουαρίου

Με εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα συνεχίσουν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021 τα ιδιωτικά και τα δημόσια σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, καθώς και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Κύπρο.

Το νέο διάταγμα το οποίο εκδόθηκε την Τρίτη 29/12/2020 και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προβλέπει νέα περιοριστικά μέτρα, παγκύπρια, για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού και συγκεκριμένα:

«Από την 29η Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18.00 μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021 και ώρα 05.00, η λειτουργία των ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης και Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων διενεργείται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Νοείται ότι, σε περιπτώσεις όπου είναι άκρως απαραίτητη η φυσική παρουσία φοιτητών Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, για σκοπούς διεξαγωγής εργαστηριακών μαθημάτων για προετοιμασία των φοιτητών για εξετάσεις, δύναται να διεξάγονται εργαστηριακά μαθήματα με φυσική παρουσία, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων».

πηγή:naftemporiki.gr

aenrob