Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2024
Follow Us
Γαλλία: «2021 όπως το 2020, τουλάχιστον για έξι μήνες ακόμα», κατά τον πρόεδρο Επιστημονικού Συμβουλίου

Η Γαλλία δεν θα επιστρέψει σε μια «φυσιολογική» ζωή μετά την COVID-19 πριν από το φθινόπωρο του 2021, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός επιστημονικός σύμβουλος την Παρασκευή.

gianbox

«Έχουμε έναν ιό που συνεχίζει να κυκλοφορεί έντονα ενώ βγαίνουμε από ένα δεύτερο lockdown», δήλωσε επίσης ο ανοσολόγος Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί στην τηλεόραση της BFM.

Ο Ντελφρεσί  πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου προβλέπει έξοδο από την πανδημία «το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο του 2021», χάρη στο εμβόλιο. Εν τω μεταξύ, ζητά από τους Γάλλους να παραμείνουν προσεκτικοί.

«Ναι, οι Γάλλοι έχουν βαρεθεί. Αλλά πρέπει να προσέξουμε». Ο καθηγητής εφιστά την προσοχή «άλλους τρεις έως έξι μήνες».

Εκτιμά ότι η Γαλλία βρίσκεται αυτή τη στιγμή «σε ένα κρίσιμο σημείο», καθώς τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί περίπου 10.000 έως 15.000 την ημέρα, υπενθυμίζοντας ότι «το κρύο του χειμώνα ευνόησε την διασπορά του Covid- 19 στον πληθυσμό».

Ο κίνδυνος ενός τρίτου κύματος «δεν είναι αμελητέος», αλλά «όλα πρέπει να γίνουν για να το αποφύγουμε», λέει. Για τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, η Γαλλία θα μπορούσε να είναι καλύτερα εξοπλισμένη τους επόμενους μήνες για να αντιμετωπίσει τον κορωνα=οϊό, χάρη στην άφιξη «πιο ευαίσθητων δοκιμών αντιγόνου», δειγμάτων σάλιου και ενός νέου φαρμάκου που βασίζεται σε μονοκλωνικά αντισώματα "

Κατά τον Ντελφρεσί η έναρξη της χρονιάς «δεν θα διαφέρει από το 2020». Ειδικά η άφιξη του εμβολίου μπορεί να αλλάξει ριζικά την κατάσταση, αλλά όχι αμέσως.

πηγή:naftemporiki.gr

gorob