Δευτέρα, Αύγουστος 03, 2020
Follow Us
 Ιταλία: Rapid test σε επιβάτες πούλμαν από χώρες υψηλού κινδύνου

Η απειλή του κορονοϊού δεν έχει «σβήσει» και στην Ιταλία εντείνουν τα μέτρα.

karham

Μετά την απόφαση, στην Καμπανία, για πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκες σε ΜΜΜ και κλειστούς χώρους, ακόμη ένα μέτρο θα τεθεί σε ισχύ, αυτή τη φορά στην περιφέρεια της Ρώμης.

Όπως ανακοινώθηκε, σύντομα θα γίνονται «ταχεία τεστ» για την ανίχνευση του κορονοϊού σε επιβάτες πούλμαν, που προέρχονται από χώρες με υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, το μέτρο εστιάζει κυρίως στις χώρες Ρουμανία και Βουλγαρία, με ιδιαίτερη αναφορά σε πολλές οικιακές βοηθούς από τις δύο αυτές χώρες που θα επιστρέψουν από τις πατρίδες τους μετά τις θερινές διακοπές. Η σχετική απόφαση θα υπογραφεί τις αμέσως επόμενες ημέρες από τον πρόεδρο της περιφέρειας του Λατίου — με πρωτεύουσα την Ρώμη — Νικόλα Τζινγκαρέτι.

Παράλληλα, από την Κυριακή (26.07.2020) άνδρες και γυναίκες του ιταλικού στρατού άρχισαν να πραγματοποιούν ελέγχους σε παραλίες της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας ζητώντας από τους πολίτες να σέβονται τους κανόνες, με τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. Τις τελευταίες εβδομάδες, σε αρκετές περιοχές της Ιταλίας, ιδίως σε ελεύθερες πλαζ, παρατηρήθηκε συνωστισμός χωρίς σεβασμό στον επιβεβλημένο μέτρο της κοινωνικής απόστασης.

Στο Μιλάνο, βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σειρά ελέγχων στις γραμμές του μετρό. Επιβλήθηκαν δεκατρία πρόστιμα ύψους 400 ευρώ, σε αντίστοιχο αριθμό επιβατών που δεν φορούσαν προστατευτική μάσκα.

Υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, το πρόστιμο που επιβάλλεται σε όποιον δεν φορά μάσκα σε κλειστούς χώρους αυξήθηκε στα 1.000 ευρώ.

πηγή:newsit.gr

giotor