Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Ο Covid-19 δείχνει πάλι τα δόντια του στην Ευρώπη

Ακόμη δέκα ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. 

kargo

Στο ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 815 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει πλέον τους 9.111 νεκρούς επί συνόλου 204.183 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. 

Ανά την Ευρώπη έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, με τους ειδικούς να σχολιάζουν ότι οι πολίτες έχουν χαλαρώσει και δεν τηρούν πια με αυστηρότητα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. 

Στη Γαλλία κατεγράφησαν το προηγούμενο 24ωρο 1.000 νέα κρούσματα και στην Ισπανία 2.615. Πάνω από 300 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν χθες και στην Ιταλία. Υπό τις συνθήκες αυτές η Φινλανδία κλείνει τα σύνορά της με συγκερκιμένες χώρες. Επίσης το Βέλγιο αυξάνει τα περιοριστικά μέτρα.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί και στην Ελλάδα, όπου τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφονται σχεδόν σε καθημερινή βάση πάνω από 30 κρούσματα ημερησίως. Χθες επιβεβαιώθηκαν 33 νέες περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Εξ αυτών οι 10 ήταν σε πύλες εισόδου της χώρας, ενώ επιπλέον πέντε ήταν επίσης εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Τα υπόλοιπα κρούσματα εντοπίστηκαν σε Αττική (11), Θεσσαλονίκη (4) κι από ένα σε Μαγνησία, Αχαΐα και Ξάνθη.

πηγή:naftemporiki.gr

giotor