Παρασκευή, Απρίλιος 26, 2024
Follow Us
Covid-19: Τα κρούσματα παγκοσμίως σπάνε το φράγμα των τριών εκατομμυρίων

Πολύ κοντά στο φράγμα των τριών εκατομμυρίων κρουσμάτων του Covid-19 βρίσκεται ο πλανήτης, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν περίπου κατά ένα εκατομμύριο σε λιγότερο από 15 ημέρες, καθώς ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια στα μέσα Απριλίου.  

Ειδικότερα, από τα τέλη Δεκεμβρίου οπότε εμφανίστηκε ο νέος κορωνοϊός για πρώτη φορά στη Βουχάν, στην κεντρική Κίνα, έως σήμερα υπάρχουν σε όλο τον κόσμο 2.971.669 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Τουλάχιστον 206.549 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, ειδικοί εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός θανάτων και κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος, αφενός διότι δεν πραγματοποιούνται σε όλες τις χώρες διαγνωστικά τεστ σε μεγάλη κλίμακα και αφετέρου διότι ορισμένες χώρες δεν καταγράφουν όλους τους θανάτους από τον Covid-19.

Σύμφωνα μάλιστα με ανάλυση των Financial Times για τους θανάτους σε 14 χώρες, ο αριθμός των θανάτων είναι ενδεχομένως έως και 60 φορές υψηλότερος συγκριτικά με τα επίσημα στοιχεία.

Τα στατιστικά στοιχεία για τους θανάτους από οποιαδήποτε αιτία σε αυτές τις 14 χώρες δείχνουν περίπου 122.000 παραπάνω θανάτους σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων ετών 2015-2019, αριθμός σημαντικά υψηλότερος από τους 77.000 θανάτους που έχουν επίσημα αποδοθεί στη νόσο Covid-19 στις ίδιες χώρες και την ίδια περίοδο Μαρτίου και Απριλίου 2020.

Εφόσον η τάση αυτή της μικρότερης καταγραφής θανάτων, η οποία διαπιστώνεται από την ανάλυση των Financial Times, ισχύει σε όλο τον κόσμο, ο πραγματικός αριθμός των θανάτων θα μπορούσε να φθάνει ακόμη και τις 318.000, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.  

πηγή: naftemporiki.gr