Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Κορωνοϊός: Στις 4 Μαΐου επιστρέφουν στις εργασίες τους περίπου 3 εκατ. Ιταλοί

Στις 4 Μαΐου αναμένεται να επιστρέψουν περί τα 2,8 εκατομμύρια Ιταλοί στην εργασία τους, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Από τα μέσα Μαΐου εκτιμάται επίσης ότι θα επιτραπεί στους Ιταλούς ποδοσφαιριστές να αρχίσουν ξανά ατομικές προπονήσεις.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συναντήθηκε σήμερα με τον Βιτόριο Κολάο, ο οποίος έχει αναλάβει επικεφαλής της «ομάδας δράσης» που πρέπει να παρουσιάσει μια συνολική πρόταση για το πώς θα πραγματοποιηθεί η βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα.

Σύμφωνα με τον Κολάο, θα πρέπει να επισημοποιηθεί πρωτόκολλο για τις συνθήκες πρόληψης και ασφαλείας στα μέσα μεταφοράς της χώρας. Κανένας επιβάτης δεν θα πρέπει να ταξιδεύει όρθιος.

Παράλληλα, από τις αρχές Μαΐου αναμένεται να επιτραπεί στους Ιταλούς ποδοσφαιριστές να ξαναρχίσουν ατομικές προπονήσεις. Κάτι που σημαίνει ότι μέσα στον Μάιο θα μπορούσαν πιθανόν να ξαναρχίσουν να διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες, φυσικά με εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

Έως την επόμενη εβδομάδα, η ιταλική κυβέρνηση θα πρέπει ακόμη να εγκρίνει νέα δέσμη μέτρων για την στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων, τα οποία μπορεί να αγγίξουν συνολικά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

πηγή:naftemporiki.gr