Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2024
Follow Us
Covid-19: Στις 937.567 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ξεπερνούν σήμερα τις 935.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κυρίως για τον ρυθμό με τον οποίο εξαπλώνεται ο κορωνοϊος στον πλανήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, 937.567 έχουν μέχρι σήμερα προσβληθεί από τον ιό, εκ των οποίων οι 47.256 έχουν χάσει τη ζωή τους. Επίσης, 194.311 έχουν αποθεραπευτεί.

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγκέσους διατύπωσε χθες τη βαθιά ανησυχία του σχετικά με τη «ραγδαία κλιμάκωση και παγκόσμια εξάπλωση» των κρουσμάτων του κορωνοϊού, που πλήττει πλέον 205 χώρες και περιοχές.

Τις τελευταίες πέντε εβδομάδες καταγράφηκε μια σχεδόν εκθετική αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων και ο αριθμός των θανάτων έχει υπερδιπλασιαστεί από την περασμένη εβδομάδα, τόνισε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγκέσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

«Τις επόμενες ημέρες θα φθάσουμε το ένα εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους 50.000 θανάτους παγκοσμίως», πρόσθεσε.

πηγή:naftemporiki.gr