Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Τουρκία: Γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή 203 ώρες μετά τον σεισμό

Οι νεκροί από τους ισχυρούς σεισμούς της περασμένης εβδομάδας στη γειτονική χώρα έφτασαν τις 31.974

touter

Μία χαραμάδα αισιοδοξίας μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι σεισμόπληκτοι στη νότια Τουρκία αφήνει η είδηση ότι μία γυναίκα διασώθηκε σήμερα από τα ερείπια κτιρίου στην πόλη Χατάι, 203 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την Afad, τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών, οι νεκροί από τους ισχυρούς σεισμούς της περασμένης εβδομάδας έφτασαν τις 31.974 στην Τουρκία από τους ισχυρούς σεισμούς της περασμένης εβδομάδας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σχεδόν 195.962 θύματα απομακρύνθηκαν από την περιοχή της καταστροφής στη νότια Τουρκία.

ΠΟΥ: Η χειρότερη φυσική καταστροφή σε διάστημα ενός αιώνα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε σήμερα τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ ως «τη χειρότερη φυσική καταστροφή σε διάστημα ενός αιώνα» που έχει πλήξει χώρα της ευρωπαϊκής περιφέρειάς του. «Είμαστε μάρτυρες της χειρότερης φυσικής καταστροφής στην περιφέρεια του ΠΟΥ Ευρώπης σε διάστημα ενός αιώνα και εξακολουθούμε να μετράμε την έκτασή της», δήλωσε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού κλάδου του οργανισμού Χανς Κλούγκε.

«Το αληθινό κόστος του δεν είναι ακόμα γνωστό και η αποκατάσταση και η ίαση θα απαιτήσουν χρόνο και τεράστιες προσπάθειες», υπογράμμισε στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου. Ο απολογισμός, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΟΗΕ, «πιθανόν να αυξηθεί περαιτέρω». Ο Χανς Κλούγκε υπενθύμισε ότι περίπου 26 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν «ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας» στην Τουρκία και τη Συρία.

Σημειώνεται ότι ο ευρωπαϊκός κλάδος του Οργανισμού περιλαμβάνει 53 χώρες, μεταξύ των οποίων την Τουρκία. Η Συρία εντάσσεται στη ζώνη ανατολικής Μεσογείου του ΠΟΥ.

πηγή:naftemporiki.gr

artbee