Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Νέα Υόρκη: Πάνω από 80.000 άστεγοι στους δρόμους της πόλης – Οι περισσότεροι μετά τη Μεγάλη Ύφεση

Οι άστεγοι της Νέας Υόρκης κατακλύζουν πλέον τους δρόμους της πόλης, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία βρίσκονται στο ανώτερο επίπεδο από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης.

kdakda

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη ΜΚΟ «The Bowery Mission» που παρέχει υπηρεσίες στήριξης σε άπορους και άστεγους, οι άστεγοι στη Νέα Υόρκη – στην πολυπληθέστερη αμερικανική μεγαλούπολη – αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια σε 80.000.

 «Οι άστεγοι στην πόλη της Νέας Υόρκης ανέρχονται στο υψηλότερο επίπεδο από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, τη δεκαετία του 1930», υπογραμμίζει το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της δημοτικής αρχής, στις 11 Σεπτεμβρίου διανυκτέρευσαν σε δομές αστέγων 55.338 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 18.000 παιδιά.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπραντ Χόιλμαν χρησιμοποίησε την ίδια σύγκριση (με την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης) σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News. Παράλληλα, κατήγγειλε ότι «υπάρχουν πολλοί που θησαυρίζουν από αυτήν την τραγική κατάσταση, χωρίς να παρέχουν τις υπηρεσίες που χρειάζεται η πόλη».

«Άδειασαν τις φυλακές, έκλεισαν το Μπρόντγουεϊ και τις επιχειρήσεις για δύο χρόνια, κατέστρεψαν την εκπαίδευση για τα παιδιά. (…) Εξαιτίας τους, πολλοί έχασαν τις δουλειές τους. Πλημμύρισαν την πόλη με παράτυπους μετανάστες», δηλώνει οργισμένη στο Fox News η Τζάκι Τομπόροφ, πρώην υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Νέα Υόρκη.

πηγή:newsit.gr

mpapar