Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Follow Us
Γουχάν: Lockdown σε συνοικία 1 εκατ. κατοίκων μετά από 4 ασυμπτωματικά κρούσματα

Η κινεζική μητρόπολη Γουχάν έχει κλείσει μια συνοικία σχεδόν ενός εκατομμυρίου κατοίκων μετά τον εντοπισμό τεσσάρων ασυμπτωματικών κρουσμάτων Covid, συνεχίζοντας την πολιτική της Κίνας για «μηδενικό Covid».

nana

Οι αρχές στην περιοχή Jiangxia της Γουχάν, όπου ζουν περισσότεροι από 970.000 άνθρωποι, ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι οι κύριες αστικές περιοχές της θα επιβάλουν τρεις ημέρες «προσωρινών μέτρων ελέγχου».

Χώροι διασκέδασης -- συμπεριλαμβανομένων μπαρ, κινηματογράφων και ιντερνετικών καφέ -- μικρές κλινικές και αγορές γεωργικών προϊόντων έκλεισαν. Τα εστιατόρια και οι μεγάλες συγκεντρώσεις, από παραστάσεις έως συνέδρια, επίσης ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Όλοι οι χώροι λατρείας έκλεισαν και οι θρησκευτικές δραστηριότητες απαγορεύτηκαν, όπως και τα φροντιστήρια και τα τουριστικά αξιοθέατα, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

Όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες, από τα λεωφορεία μέχρι τα δρομολόγια του μετρό, ανεστάλησαν και οι κάτοικοι κλήθηκαν να μην εγκαταλείψουν την περιοχή εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο.

Οι αρχές εντόπισαν επίσης τέσσερις γειτονιές υψηλού κινδύνου όπου απαγορεύεται στους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Άλλες τέσσερις γειτονιές χαρακτηρίστηκαν ως μεσαίου κινδύνου, που σημαίνει ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους.

Τα μέτρα είχαν στόχο «την περαιτέρω μείωση της ροής ανθρώπων, τη μείωση του κινδύνου διασταυρούμενης μόλυνσης και την επίτευξη δυναμικού μηδενισμού του Covid στο συντομότερο δυνατό χρόνο», ανέφερε η δήλωση.

Οι σαρωτικοί περιορισμοί ήρθαν λίγο αφότου οι αρχές της περιοχής Jiangxia ανακοίνωσαν την ανακάλυψη τεσσάρων ασυμπτωματικών λοιμώξεων αργά την Τρίτη. Δύο εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια τακτικών τεστ, ενώ τα άλλα δύο βρέθηκαν μεταξύ των στενών επαφών τους.

πηγή:naftemporiki.gr

ditik