Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Η Βρετανία προτείνει νέα μέτρα προστασίας των καταναλωτών από τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας

Νέα μέτρα για την προστασία των χρημάτων των καταναλωτών πρότεινε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή για την ενέργεια στην Βρετανία Ofgem σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι υψηλές χρεώσεις από τους προμηθευτές ενέργειας.

toukar

Πρόκειται για μια κίνηση που καταγράφεται σε μία περίοδο κατά την οποία τα νοικοκυριά, τόσο στη Βρετανία αλλά και σε όλο τον κόσμο, δίνουν μάχη για να καλύψουν το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας.

Η Ofgem ανακοίνωσε ότι τα μέτρα της έχουν ως στόχο τη μείωση του κινδύνου από το ενδεχόμενο πτώχευσης των περισσότερων προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, όπως επίσης και της αποτροπής επανάληψης της κρίσης του τελευταίου φθινοπώρου και του χειμώνα.

Περισσότεροι από 25 προμηθευτές ενέργειας κατέρρευσαν την προηγούμενη χρονιά, δεχόμενοι αφόρητες οικονομικές πιέσεις από τις αυξήσεις ρεκόρ στις χονδρικές τιμές της ενέργειας.

Η βρετανική κυβέρνηση νωρίτερα μέσα στο μήνα ζήτησε από τους διαχειριστές του δικτύου της ενέργειας να υλοποιήσουν νέα μέτρα για την καλύτερη αντιμετώπιση ακραίων καιρικών συνθηκών.

Οι αλλαγές που προτάθηκαν σήμερα περιλαμβάνουν περιορισμούς στις πληρωμές μέσω πάγιων χρεώσεων για “να διασφαλιστεί ότι τα υπόλοιπα των χρεώσεων δεν αυξάνονται υπερβολικά,” σύμφωνα με την Ofgem.

Το προτεινόμενο πακέτο συμπεριλαμβάνει επίσης, κανόνες για την προστασία των χρημάτων των καταναλωτών στην περίπτωση της πτώχευσης μιας εταιρίας και μεταφοράς των πελατών της σε έναν νέο προμηθευτή με υπόλοιπα στους λογαριασμούς τους, διασφαλίζοντας ότι τα νοικοκυριά δεν θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον οικονομικά κόστη.

“Οι σημερινές προτάσεις θα διασφαλίσουν ότι τα χρήματα των καταναλωτών, τα οποία κερδίζονται με κόπο, προστατεύονται επαρκώς, ώστε μία εταιρία να πληρώνει το λογαριασμό στην περίπτωση πτώχευσης της και όχι οι καταναλωτές,” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζόναθαν Μπρίαρλι, διευθύνων σύμβουλος της Ofgem.

Οι ενεργειακοί λογαριασμοί των νοικοκυριών στη Βρετανία φαίνεται ότι θα αυξηθούν κατά 40% τον Οκτώβριο, όπως προειδοποίησε η Ofgem τον προηγούμενο μήνα, εντείνοντας την κρίση του κόστους διαβίωσης που κλιμακώνει την πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου να λάβει περισσότερα μέτρα, ώστε να βοηθήσει τους πιο φτωχούς Βρετανούς.

πηγή:naftemporiki.gr

mpabee