Πέμπτη, Ιούλιος 18, 2024
Follow Us
Η πανδημία αυξάνει την παχυσαρκία

Το 40% των Γερμανών είδαν το βάρος τους να αυξάνει  κατά τη διάρκεια της πανδημίας,περίπου κατά πέντε έως έξι κιλά. Ιδιαίτερα πλήττονται οι ηλικίες 30 έως 40 ετών και οι κοινωνικά μειονεκτούσες οικογένειες.

karmpa

Η επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Κέντρου Διατροφής, που ανήκει στο Υπουργείο Γεωργίας, Μαργκαρέτα Μπίνιγκ-Φέσελ δήλωσε στη «Rheinische Post» οτι «λόγω του κορωνοϊού, οι Γερμανοί έχουν γίνει πιο παχύσαρκοι».

Οι κοινωνικά μειονεκτούσες οικογένειες πλήττονται ιδιαίτερα, τονίζει η δρ Μπίνιγκ-Φέσελ. Για παράδειγμα, το 23% των παιδιών από νοικοκυριά με εκπαιδευτικά μειονεκτήματα, κέρδισαν βάρος.

Αύξηση του βάρους μπορεί επίσης να παρατηρηθεί στους ενήλικες: «Το 40% πήρε κατά μέσο όρο πέντε έως έξι κιλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πέντε κιλά είναι πολλά.», τονίζει η Γερμανίδα ειδικός.Αυτό επηρεάζει ιδιαίτερα τις ηλικίες 30 έως 40 ετών, «και κυρίως εκείνους που ήταν ήδη υπέρβαροι πριν».

Η ειδικός αναφέρθηκε στα αντίστοιχα αποτελέσματα μελέτης του Κέντρου Διατροφικής Ιατρικής του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου.

Τα ζυμαρικά και οι πατάτες ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σημειώνει η Μπίνιγκ-Φέσελ: «Υπάρχουν διατροφολόγοι που μιλούν για υπερφόρτωση υδατανθράκων».

Το ενδιαφέρον για τη μαγειρική αυξήθηκε επίσης

Η πανδημία έφερε επίσης τους ανθρώπους πίσω στην κουζίνα: «Σύμφωνα με όλες τις μελέτες, το ενδιαφέρον να μαγειρεύουμε  μόνοι μαα έχει αυξηθεί», δήλωσε η επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Κέντρου Διατροφής.

Οι άνθρωποι μένουν περισσότερο στο σπίτι και έχουν περισσότερο χρόνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ειδικό,αυτό οδήγησε σε μια «ενίσχυση των παραδοσιακών προτύπων» «καθώς οι γυναίκες μαγείρευαν ξανά περισσότερο.

πηγή:naftemporiki.gr

toube