Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2024
Follow Us
Πανδημία: Πάνω από 300 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως και 5,47 εκατ. νεκροί

Δύο χρόνια μετά την εμφάνισή της, η πανδημία Covid-19 επεκτείνεται ραγδαία λόγω της παραλλαγής Ομικρον και ξεπέρασε  το συμβολικό ορόσημο των 300 εκατομμυρίων κρουσμάτων σε όλον τον κόσμο,προκαλώντας  μέχρι σήμερα περισσότερους από 5,4 εκατομμύρια θανάτους.

karham

Στη Γαλλία, το Ανώτατο Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας αναμένεται να γνωμοδοτήσει σήμερα για τη γενίκευση των μασκών FFP2, τις πιο προστατευτικές από άλλες μάσκες. «Αν μας πούνε να αλλάξουμε αυτό το δόγμα , θα το κάνουμε", δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ .
Οι εκπαιδευτικοί  θα να είναι οι πρώτοι στους οποίους θα εφαρμοστεί η χρήση μάσκας FFP2 ,καθώς ένας αριθμός ρεκόρ σχολείων, έχει κλείσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Πάνω από 9.000 σχολικά τμήματα έκλεισαν στη Γαλλία, τρεις ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς 47.453 μαθητές, από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο, βρέθηκαν θετικοί, όπως και 5.631 εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.
Ο υπουργός Παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκέ ανέφερε  επίσης ότι 75.000 μαθητές και 3.000 εκπαιδευτικοί απομονώθηκαν  την ίδια περίοδο.
Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο, όταν ένας μαθητής βγαίνει θετικός στον Covid-19, η τάξη δεν κλείνει αλλά όλοι οι μαθητές πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις τρεις φορές την επόμενη εβδομάδα.
 Ο ημερήσιος μέσος όρος των επτά ημερών στη Γαλλία ξεπερνά πλέον τα 200.000 κρούσματα για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας.
Τα νέα κρούσματα στη Γαλλία ήταν χθες 261.481, λιγότερα από την προηγούμενη μέρα (322.894).
Από την έναρξη της επιδημίας, 97.874 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Γαλλία λόγω covid.
 

ΗΠΑ: Στο Ανώτατο  Δικαστήριο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός
 

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών θα εξετάσει επειγόντως σήμερα  την υποχρέωση εμβολιασμού κατά του Covid-19 που θέλει να επιβάλει ο Τζο Μπάιντεν το συντομότερο δυνατό σε εκατομμύρια απείθαρχους υπαλλήλους.
Ο Πρόεδρος Μπάιντεν είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο ότι ήθελε να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, ειδικά σε εταιρείες με περισσότερους από 100 υπαλλήλους.
Τα εκτελεστικά διατάγματα, που δημοσιεύθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου, έθεσαν στις αρχές Ιανουαρίου την προθεσμία για τους εργαζόμενους να λάβουν την πρώτη τους δόση ή άλλως να συμφωνήσουν να υποβληθούν σε εβδομαδιαίο έλεγχο, με ποινή προστίμου για τους εργοδότες τους. Αρκετές πολιτείες, καθώς και οργανώσεις εργοδοτών, κατέφυγαν στη δικαιοσύνη η οποία εξέδωσε αντιφατικές αποφάσεις και έτσι αναβλήθηκε η εφαρμογή του μέτρου.

πηγή:naftemporiki.gr

mpempa