Τρίτη, Μαϊος 24, 2022
Follow Us
Ξεκίνημα του 2022 με 4.000 ακυρώσεις πτήσεων λόγω Όμικρον

Πάνω από 4.000 πτήσεις ακυρώθηκαν σε όλο τον κόσμο την Κυριακή, με περισσότερες από τις μισές να αφορούν μόνο τις ΗΠΑ, προσθέτοντας στον απολογισμό των διακοπών ταξιδιών την εβδομάδα των διακοπών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού λόγω της Όμικρον.

dokar

Περισσότερες από 3.300 πτήσεις ακυρώθηκαν μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.900 πτήσεων, που ήταν εισερχόμενες ή αναχωρούσαν από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με μία καταμέτρηση της ηλεκτρονικής σελίδας ιχνηλάτησης πτήσεων FlightAware.com.  Παγκοσμίως, περισσότερες από 11.200 πτήσεις καθυστέρησαν.

Μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών με τις περισσότερες ακυρώσεις ήταν η SkyWest και η SouthWest, με 510 και 419 ακυρώσεις αντίστοιχα, σύμφωνα με την FlightAware.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι συνήθως περίοδος αιχμής για αεροπορικά ταξίδια, αλλά η ταχεία εξάπλωση της υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγής Omicron οδήγησε σε απότομη αύξηση των μολύνσεων από τον COVID-19, αναγκάζοντας τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν πτήσεις λόγω και ελλείψεων προσωπικού.

Η Omicron έχει φέρει ρεκόρ κρουσμάτων και περιόρισε τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς σε μεγάλο μέρος του κόσμου.

Η αύξηση των κρουσμάτων COVID στις ΗΠΑ είχε προκαλέσει ορισμένες εταιρείες να αλλάξουν σχέδια για αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που εργάζονται από τα γραφεία τους από τη Δευτέρα.

Οι αρχές των ΗΠΑ κατέγραψαν τουλάχιστον 346.869 νέες λοιμώξεις το Σάββατο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters. Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ από τον COVID-19 αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 377 σε 828.562.

Το πλήρωμα καμπίνας αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ, οι πιλότοι και το προσωπικό υποστήριξης ήταν απρόθυμοι να δουλέψουν υπερωρίες κατά τη διάρκεια των διακοπών, παρά τις προσφορές με μεγάλα οικονομικά κίνητρα. Πολλοί φοβήθηκαν ότι θα προσβληθούν από τον COVID-19 και δεν καλωσόρισαν την προοπτική να αντιμετωπίσουν απείθαρχους επιβάτες, ανέφεραν ορισμένα συνδικάτα αεροπορικών εταιρειών.

Τους μήνες που προηγήθηκαν των εορτών, οι αεροπορικές εταιρείες προσέλκυαν τους υπαλλήλους τους για να εξασφαλίσουν σταθερό προσωπικό, μετά από άδεια ή απολύσεις χιλιάδων κατά τους τελευταίους 18 μήνες, καθώς η πανδημία έπληξε τον κλάδο.

πηγή:naftemporiki.gr

beena