Τρίτη, Μαϊος 24, 2022
Follow Us
Επανέρχονται περιοριστικά μέτρα λόγω της εκτίναξης των κρουσμάτων

Eπανέρχονται, ενάμιση μήνα μετά τη χαλάρωσή τους, αυστηρότεροι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στη Νότια Κορέα, εν μέσω της αύξησης των νέων κρουσμάτων Covid-19 και των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

karbe

Από το Σάββατο και ως τις 2 Ιανουαρίου οι συναθροίσεις περιορίζονται σε τέσσερα άτομα, ενώ μειώνεται το ωράριο λειτουργίας των καφέ, των εστιατορίων, που θα κλείνουν πλέον στις 21:00, όπως και των κινηματογράφων και άλλων δημόσιων χώρων, που θα κλείνουν στις 22:00. Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να δειπνούν σε εστιατόριο μόνοι τους ή να παίρνουν φαγητό για το σπίτι.

Οι περισσότεροι περιορισμοί στη Νότια Κορέα είχαν χαλαρώσει τον Νοέμβριο καθώς η Covid-19 φαινόταν να υποχωρεί χάρη στην εμβολιαστική εκστρατεία. Περίπου το 88% των Νοτιοκορεατών έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίου. Ωστόσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων τριπλασιάστηκε μέσα σε ένα μήνα, με αποκορύφωμα τη χθεσινή ημέρα, οπότε και καταγράφηκε ρεκόρ 7.850 νέων μολύνσεων. Οι αρχές της χώρας εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα 20.000 ημερήσια κρούσματα τον Ιανουάριο.

«Δεν θα είμαστε σε θέση να ξεπεράσουμε αυτό το κρίσιμο σημείο, αν δεν περιορίσουμε άμεσα αυτή την άνοδο με αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης», τόνισε ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Κιμ Μπου- Κιούμ.

Σήμερα στη χώρα καταγράφηκαν 7.622 νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση έφτασε τους 989. Περίπου το 87% των κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ είναι κατειλημμένο και περίπου το 81% σε εθνικό επίπεδο.

πηγή:naftemporiki.gr

natou