Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Κλείνει τα σύνορα και η Ιταλία λόγω της νέας παραλλαγής του Covid-19

Απαγόρευση εισόδου σε ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες της νότιας περιοχής της Αφρικής

toukar

Η Ιταλία σήμερα απαγόρευσε την είσοδο σε ταξιδιώτες που έχουν επισκεφθεί μια σειρά χωρών από τη νότια περιοχή της Αφρικής, περιλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής, κατά τις τελευταίες 14 ημέρες εξαιτίας της εξάπλωσης μιας νέας παραλλαγής της Covid-19 εκεί.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας Ρομπέρτο Σπεράντσα υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο απαγορεύει την είσοδο σε όσους έχουν επισκεφθεί την Νότια Αφρική, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, την Ζιμπάμπουε, την Μοζαμβίκη, την Ναμίμπια και το Εσουατίνι κατά τις τελευταίες 14 ημέρες, αναφέρει η ανακοίνωση.

«Οι επιστήμονές μας εξετάζουν την νέα παραλλαγή Β.1.1.529. Στο μεταξύ, θα κινηθούμε με την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή», είπε ο Σπεράντσα.

Η νέα παραλλαγή από τη Νότια Αφρική, που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, έχει θορυβήσει και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά τη Βρετανία, που έβαλε στην «κόκκινη» ταξιδιωτική της λίστα έξι αφρικανικές χώρες, και το Ισραήλ, που απαγόρευσε τους ταξιδιώτες που έρχονται από τη Νότια Αφρική και τις γειτονικές χώρες,  αναμένεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει μέτρα σταματώντας τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια περιοχή της Αφρικής.

Το στέλεχος, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μποτσουάνα, πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από την αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid στη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα.

πηγή:naftemporiki.gr

fpago