Τρίτη, Ιούλιος 08, 2025
Follow Us
Απαγόρευση κυκλοφορίας σήμερα σε δάση και άλση της Βέροιας και Νάουσας

Δεδομένου του παρατεταμένου καύσωνα, την έκδοση του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς όπου προβλέπεται για σήμερα Τρίτη 08-07-2025

ότι η κατηγορία κινδύνου θα είναι 3 (υψηλή) για την περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Βέροιας και 3 (υψηλή) για την περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Νάουσας και κατόπιν α) της εισηγητικής αναφοράς της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ημαθίας β) τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Βέροιας και Νάουσας ενεργοποιούνται οι αποφάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας του Αντιπεριφερειαρχη Π.Ε. Ημαθίας και για τα δυο Δασαρχεία Βέροιας και Νάουσας αντίστοιχα (ΑΔΑ: ΡΕ507ΛΛΚΤΜ, ΑΔΑ: ΡΛΦ57ΛΛ-ΛΘΝ).

Οι ανωτέρω αποφάσεις αφορούν τις περιοχές NATURA, άλση, αλσύλλια, πάρκα, δασικά οικοσυστήματα κλπ., όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν.998/1979 (Α’289), εξαιρουμένης της περιοχής εντός του άλσους Αγίου Νικολάου του Δήμου Νάουσας και έχουν ισχύ από σήμερα Τρίτη 08-07-2025 στις 07:30 π.μ. μέχρι και την Τετάρτη στις 07:30 π.μ.

Οι Αρχές απευθύνουν έκκληση προς στους συμπολίτες μας:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Συνεχίζονται οι περιπολίες όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων για την προστασία των Δασών.