Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Την πολιτική σταθερότητα μόνο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί – Γράφει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Το 2019  η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η Κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε μια χώρα αποδυναμωμένη, χωρίς όραμα και προοπτική.

Με τη μεσαία τάξη εξοντωμένη από την υπερφορολόγηση, με την υπονόμευση κάθε επενδυτικής προσπάθειας και εν γένει με την οικονομία αποκομμένη από τον ομφάλιο λώρο της ανάπτυξης.

Του Λάζαρου Τσαβδαρίδη *

Η αυτοδύναμη ΝΔ άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού μέσα σε 4 χρόνια. Τα πεπραγμένα είναι αδιαμφισβήτητα και αποτυπώνονται σε μείωση τουλάχιστον 50 φόρων, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση της εισφορά αλληλεγγύης και το κυριότερο εξασφάλιση κατάλληλων προϋποθέσεων για ανάπτυξη, γεγονός που επέφερε 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

Πλέον, δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω! Η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας δεν μπορεί να παιχτεί στα ζάρια, όπως έγινε την 4ετία 2015 – 2019. Δεν πρέπει οι Έλληνες πολίτες να εμπιστευτούν το τιμόνι της χώρας σε μαθητευόμενους μάγους. Δεν μπορούμε να ζήσουμε και πάλι ουρές σε κλειστές τράπεζες, ηλικιωμένους να κλαίνε στα πεζοδρόμια και τους εμπνευστές των παράλληλων νομισμάτων να οδηγούν την Ελλάδα σε αγεωγράφητα νερά, εξυπηρετώντας ιδεοληπτικές εμμονές.

Μάθαμε τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς επί των ημερών του, ο ελληνικός λαός βίωσε τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Η ΝΔ, αντιμετωπίζοντας μεγάλες κρίσεις κι έναν πόλεμο στην ευρύτερη ευρωπαϊκή γειτονιά μας, κράτησε την Ελλάδα όρθια και την κοινωνία ενωμένη!

Βάλαμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Αναπτυσσόμαστε με παραπάνω από 3% ετησίως, διπλάσιο ρυθμό από την Ευρωζώνη. Δημιουργήσαμε το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον, για να επιστρέψουν τα καλύτερα μυαλά μας από το εξωτερικό.

Υλοποιήσαμε στο ακέραιο το προεκλογικό μας πρόγραμμα, παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Γι αυτό το λόγο έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι, να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Γιατί η Ελλάδα της επόμενης τετραετίας μπορεί να είναι μία Ελλάδα η οποία θα κάνει άλματα προς τα εμπρός.

Αυτό βεβαίως θα συμβεί μόνο αν η χώρα αποκτήσει μια κυβέρνηση σταθερή, με προοπτική 4ετίας. Τη σταθερότητα και την προοπτική αυτή μόνο η παράταξή μας μπορεί να εγγυηθεί.  Δεν υπάρχει πολυτέλεια για πολιτική αστάθεια, για ακυβερνησία, για ατέρμονα κομματικά παζάρια, όπως αυτά που ονειρεύεται ο κ. Ανδρουλάκης. Ο οποίος ως πρόεδρος του 3ου κόμματος θέλει χωρίς καμία λογική να βάλει τους δικούς όρους στο πολιτικό σκηνικό της επόμενες μέρας, εκβιάζοντας καταστάσεις με τελεσίγραφα!

Το μήνυμα της κάλπης είναι ένα: Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε για να διασφαλίσουμε όσα πετύχαμε, για να αλλάξουμε όσα ακόμα μας κρατάνε πίσω

Για μια Ελλάδα που μας αξίζει, μας εμπνέει, μας ενώνει. Κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία!

* Ο κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης είναι υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας