Δευτέρα, Ιούνιος 24, 2024
Follow Us
Φρόσω Καρασαρλίδου για ΕΒΖ: Το έγκλημα συνετελέσθη! Κυβέρνηση, τοπικός Υπουργός & βουλευτές ΝΔ είναι υπόλογοι ενώπιον εργαζομένων, τευτλοπαραγωγών & του λαού της Ημαθίας

Νεκροθάφτης αποδείχθηκε ο εκλεκτός των Μητσοτάκη - Άδωνι για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2019 μέσα στην επιχείρηση του Πλατέος ως σωτήρας και μέσα σε λίγο καιρό αποδείχθηκε δήμιος των εργαζομένων και των τευτλοκαλλιεργητών.  

Οι πομπώδεις δηλώσεις κυβέρνησης και επενδυτή για το ιστορικό εργοστάσιο αποδείχθηκαν πομφόλυγες, με την αυτοψία να δείχνει ένα πρωτοφανές πλιάτσικο, αφού «σηκώθηκαν» τα 3/4 του εργοστασίου, γεγονός που μεταφράζεται σε απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. 

Το έγκλημα συνετελέσθη! Το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ έγινε έρμαιο στα χέρια της κυβέρνησης και των κολλητών της. Συνέπεια αυτής της καταστροφικής πολιτικής, ο θάνατος της τευτλοκαλλιέργειας, αφού εδώ και τρία χρόνια δεν έχει φυτευτεί τεύτλο. 

evz

Την ίδια ώρα, ο επενδυτής κάνει εισαγωγή ζάχαρης και παρουσιάζει άνοδο στον τζίρο και στα κέρδη του, δεδομένου ότι η τιμή της ζάχαρης έχει ανέλθει σε υψηλό 11 ετών, η ζήτηση ανεβαίνει και η παραγωγή πέφτει παγκοσμίως λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών για τις καλλιέργειες. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο τοπικός Υπουργός και οι βουλευτές είναι υπόλογοι ενώπιον των εργαζομένων, των τευτλοπαραγωγών και του λαού της Ημαθίας. Κατέστρεψαν ένα ιστορικό εργοστάσιο στο Πλατύ, έναν πραγματικό κολοσσό. Η χώρα μας από παραγωγός ζάχαρης κάνει πλέον εισαγωγές 250.000 τόνων, κι ο επενδυτής κολλητός τους τρίβει τα χέρια του. 
Κι όλα αυτά στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, σε μια δημόσια περιουσία και όχι ιδιωτική επιχείρηση. Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Οι φωτογραφίες είναι από το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών.

--

Με εκτίμηση,

Φρόσω Καρασαρλίδου

Υποψήφια Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ